Kuzey Kore'den ABD'ye şok teklif

ads ads ads ads
20/12/2014

ads
Kuzey Kore'den ABD'ye şok teklif

ABD'nin Kuzey Kore'ye yönelik siber saldırı tehdidinde bulunma suçlamalarına Pyongyang'dan yanıt geldi. ABD'nin suçlamalarını "asılsız iftiralar" diye nitelendiren Kuzey Kore, Washington yönetimine "Soruşturmayı birlikte yapalım" teklifi götürdü.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı'ndan ismi açıklanmayan bir sözcü, ülkesinin resmi ajansı KCNA'ya yaptığı açıklamada, Washington'ın ortak soruşturma teklifini kabul etmemesi ve suçlamalarına devam etmesi durumunda bunun "ağır sonuçları" olacağını söyledi.

ABD'den gelen suçlamalara ilk kez yanıt veren Pyongyang yönetiminin açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

"ABD tarafından kamuoyunu harekete geçirerek yapılan bu asılsız iftiralara yanıt olarak ortak bir soruşturma yürütmeyi teklif ediyoruz. Eğer ABD bu öneriyi kabul etmezse ve bizi bu durumun içine sürükleyecek açıklamalara devam ederse, bunun çok ciddi sonuçları olacağını anımsaması gerekir."

'GEREKEN YANIT VERİLECEK'

ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray'daki basın toplantısında "Bazı diktatörlerin ABD'de sansür uygulamaya başladığı bir toplum haline gelemeyiz. Birilerinin hicivli bir filmin yayınlanması noktasında insanları korkutmasına izin verilirse, hayal edin hoşlanmadıkları bir belgesel veya haber gördüklerinde ne yapmaya başlarlar" diye konuşmuştu. Obama, Sony'ye siber saldırı nedeniyle Kuzey Kore'ye karşı "orantılı ve zamanını kendilerinin belirleyeceği" bir yanıt vereceklerini bildirerek, kendisine birçok seçeneklerin sunulacağını ve ona göre karar vereceğini dile getirmişti.

FBI KUZEY KORE'Yİ İŞARET ETMİŞTİ

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Sony firmasına yapılan siber saldırının arkasında Kuzey Kore'nin olduğunun belirlendiğini bildirmişti. FBI tarafından yapılan açıklamada, "Soruşturmanın sonucu olarak ve ABD yönetiminin ilgili birimleriyle yakın işbirliğinin neticesinde şimdi FBI, bu eylemlerden Kuzey Kore hükümetinin sorumlu olduğu sonucuna varacak yeterli bilgiye sahip" ifadesi kullanılmıştı.

 

20/12/2014 16:03
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: abd, kuzey kore, haber dünya
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.