LAÜ Mezuniyet Töreni Yapıldı

ads ads ads ads
04/07/2015

ads
LAÜ Mezuniyet Töreni Yapıldı

 Lefke Avrupa Üniversitesi 2014-2015 Akademik Yılı mezunları dün düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Lefke 16 Ağustos Kurtuluş Stadyumu’nda saygı duruşu, İstiklal Marşı ve açılış konuşmalarıyla başlayan törende ön lisans, lisans ve yüksek lisans programlarından 437 genç mezun oldu.

Törene Meclis Başkanı Sibel Siber, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ve bazı milletvekilleri, akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

SİBER: “ÖZGÜVENLİ, AZİMLİ, KARARLI OLUN VE ÇOK ÇALIŞIN”

Meclis Başkanı Sibel Siber törende yaptığı konuşmada, mezunlara hedeflerine ulaşmak için özgüvenli, azimli ve kararlı olmaları, çok çalışmaları tavsiyesinde bulundu.

Üniversitelerin ülke ve bölge yaşamına artı değer katan kurumlar olduğunu belirten Siber, LAÜ’nün de son yıllarda önemli gelişmeler kat ettiğini söyledi.

AKÇA: “LAÜ’NÜN BAŞARILARI GÖRMEZDEN GELİNEMEYECEK KADAR ÖNEMLİ”

TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da mezunların, üniversite eğitiminde edinmiş olduğu bilgi ve birikimlerin kendilerine, aile, ülke ve insanlığa büyük faydalar ve hizmetler sağlamasını temenni etti.

LAÜ’nün son iki yılda göstermiş olduğu başarının görmezden gelinemeyecek kadar önemli olduğunu belirten Akça, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Akça, Türkiye Cumhuriyeti olarak ellerinden gelen desteği sağlamaya devam edeceklerini de söyledi.

TOKEL: “BAŞARILARINIZDAN GURUR DUYUYORUZ”

LAÜ’den mezun olan öğrencilerin, elde ettikleri bilgi ve becerilerle dünyanın dört bir yanına dağılarak üniversitenin temsilciliğini üstleneceklerini belirten Mütevelli Heyeti Başkanı Türkay Tokel de , “KKTC için adeta bir elçi olarak çalışacak ve başarılarınızdan büyük gurur duyacağız” dedi.

LAÜ’nün her geçen gün büyüyerek eğitim kalitesini artırdığını, emin ve doğru ellerde olduğunu belirten Tokel, bunun en iyi kanıtının son iki yılda elde edilen başarılar ve yatırımlar olduğunu söyledi.

Tokel, çeyrek asırlık gelişim sürecine değinerek son iki yıldır artan öğrenci sayısına paralel olarak bölgedeki özel sektördeki yatırımların arttığını kaydetti.

YÜKSELEN: “KKTC’NİN EN HIZLI VE İSTİKRARLI BÜYÜYEN ÜNİVERSİTESİ”

Rektör Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen de, Lefke Avrupa Üniversitesi’nin yüksek öğrenimde referans noktası olmayı amaçlayan hedefi doğrultusunda bu yıl KKTC’nin en hızlı ve istikrarlı büyüyen üniversitesi olduğunu söyledi.

Üniversitenin akreditasyon süreçlerinin kararlı olarak sürdürüldüğünü ve üniversitenin ilk uluslararası akreditasyonu Pearson Edexcel’in Hazırlık Okulu tarafından alındığını söyleyen Yükselen, fiziki olarak üniversitenin daha yaşanılır bir kampus haline gelebilmesi için yapılan çalışmaları anlattı.

Üniversitenin büyüme planları çerçevesinde bu yıl YÖK’ten 11 ön lisans, 6 lisans, 6 yüksek lisans, 3 doktora programına onay aldıklarını ifade eden Yükselen, bu yeni programlarla bir yıl içerisinde üniversitenin program bazında yüzde 40 büyüme sağladığına vurgu yaptı.

Yeni program açmakla kalmayarak özellikle sağlık ve mühendislik laboratuarlarının donatıldığını kaydeden Prof. Dr. Yükselen, bilgi teknolojisi altyapısı da geliştirilerek üniversitenin sürdürülebilir büyümesinin ilk adımlarının atılmış olduğunu belirtti.

Mezunlar adına konuşma yapan Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi birincisi Emine Gözcü ve Mühendislik Fakültesi birincisi Zakariya İbrahim Awad da LAÜ ailesine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından mezun olmaya hak kazanan öğrencilere diplomaları verildi.

Tören, kep atımı, havai fişek gösterisi ve mezuniyet kokteyli ile son buldu.

04/07/2015 09:48
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Lefke Avrupa Üniversitesi
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.