'Ledra' artık güvende

Kıbrıs Hayvan Hakları Derneği’nin üzerine yanıcı madde döküldükten sonra sokağa terk edilen bir köpek için sosyal medyadan yardım arayışına girmesi ile başlayan süreç mutlu sonla bitti.

ads ads ads ads
20/10/2017

ads
'Ledra' artık güvende

Geçen ay Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı’nın köpeği tüm bakım ve ilaç ihtiyacını karşılayacağını ardından da belediye binasının yanına kulübe yaparak sahipleneceği açıklamasının ardından dün yaralı köpek yeni yuvasına kavuştu.

Lefkoşa’nın eski adı olan Ledra isminin verildiği köpek, Lefkoşa Türk Belediyesi Hizmet Binası’nın yan tarafına yapılan kulübeye yerleştirildi.

Kıbrıs Hayvan Hakları Derneği ile Lefkoşa Türk Belediyesi’nin işbirliği bir canlının ölümün kıyısından alınarak yeniden hayata bağlanmasına neden oldu.

Kıbrıs Hayvan Hakları Derneği Başkanı Seda Günsoy, Lefkoşa Türk Belediyesi ile yaptıkları işbirliğinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek bundan sonra bu tür işbirliklerinin artarak devam etmesini temenni etti. Günsoy, LTB Başkanı Mehmet Harmancı’ya da teşekkür ederek, “başkanımız bu acı duruma duyarsız kalmayarak gerekli yardımı yaptı. Ledra artık yuvasında mutlu ve güvenli bir şekilde yaşayacak. Dileğimiz bundan sonraki dönemde tüm hayvanların bu duyarlılıkla buluşması” dedi.

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı da açıklamasında bir canlıyı hayata kavuşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek “keşke tüm hayvanlarımızı güvenli bir şekilde yaşatabilsek. Elimizden geldiğince hayvanları korumaya çalışan derneklere yardım yapıyoruz. Ledra artık daha güvende. Ona göz bebeğimiz gibi bakacağız. Yuvasının yapımında emeği geçen tüm personele teşekkürü borç biliriz” dedi. Harmancı ayrıca Amerika’da yaşayan Kıbrıslı Türk Sema Muharrem ve Gürgün Muharrem’e de yardımları için ayrıca teşekkür etti.

20/10/2017 17:00
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Ledra, Mehmet Harmancı, kepek, seda günsoy, hayvan hakları derneği, Lefkoşa Türk Belediyes
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.