Lefkoşa 'Otomobilsiz Yaşam Günü' etkinliği yapıldı

ads ads ads ads
23/09/2017

ads
Lefkoşa 'Otomobilsiz Yaşam Günü' etkinliği yapıldı

Lefkoşa’daki Venedik Sütununun olduğu meydanda yer alan etkinlikte onlarca bisikletli, Lefkoşa Surlariçi’nde trafiğe kapatılmış olan belirli yollarda sürüşler gerçekleştirerek, otomobilsiz bir Lefkoşa arzularını dile getirdi.

Avrupa komisyonunun düzenlediği ve Lefkoşa Türk belediyesinin katkı koyduğu etkinlikte konuşan Avrupa Komisyonu’nun Kıbrıs Temsilciliği başkanı George Markopouliotis, Avrupa Hareketlilik Haftası hakkında bilgi vererek Otomobilsiz Yaşam Günü etkinliğinde yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sürdürülebilir şehirler için , temiz, akıllı ve paylaşımlı ulaşımın önemine dikkat çeken Markopouliotis, Avrupa Komisyonunun iklim değişikliği ile mücadelede her zaman ön cephede savaştığını belirterek, sağlıklı bir gezegen için kentsel ulaşımda bazı değişiklikler yapılması gereğine dikkat çekti.

Markopouliotis, bunun için herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros ise trafik karmaşasına son vermek ve ülkedeki karbon kirliliğini dünya standartlarına çekmek için trafiği alternatif bir ulaşım aracı olan bisiklete kaydırmak gerektiğini söyledi.

Toros, “Lefkoşalıların bunu destkelmesi lazım Lefkoşalıların yaşam tarzına bunu uyumlaştırması lazımdır aksi takdirde Sn Başkan bunu yapamaz. Lefkoşalı isterse sahiplenirse bunu yapabilecektir .” dedi.

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı da , gün geçtikçe, artan sayıdaki insanın, alternatif ulaşım araçlarına ilgi duyduğunu söyledi.

Etkinlik çerçevesinde bisiklet turları, konserler ve bilgilendirme masaları da yer aldı.

23/09/2017 14:22
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: lefkoşa, bisiklet
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.