Lefkoşa Piyano Festivali 7 Ekim’de

ads ads ads ads
24/08/2015

ads
Lefkoşa Piyano Festivali 7 Ekim’de

Naci Talat Vakfı tarafından düzenlenen “Lefkoşa Piyano Festivali” 7 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

Vakıf’tan yapılan açıklamaya göre festival, 7 Eylül Pazartesi günü Çelist Nicolas Deletaille ile Piyanist Atakan konseriyle başlayacak.

Festivalde daha sonra Şinasi Çilden, Selçuk Bilgin, Şebnem Yıldırım Orhan’dan oluşan “İki Çello & Piyano Oda Müziği Konseri” 11 Eylül Cuma günü yapılacak.

Bayram tatilinin hemen ardından Piyanist Başar Can Kıvrak, 28 Eylül Pazartesi günü piyano resitali verecek ve Şeniz Aybulus, Mutlu Varlık Kocaellili, Elena Nayman Ünaldı’dan oluşan “Nemet Yaylı Quartet” 5 Ekim Pazartesi günü seyirciyle buluşacak. Nemet Yaylı Quartet’e Gökhan Aybulus piyanoda eşlik edecek.

Festival, 6 Ekim’de Piyanist Özgür Ünaldı, 13 Ekim’de Piyanist Gözdem İlkay’ın vereceği resitallerle devam edecek.

Piyanist Narden Sonel’in 15 Ekim Perşembe günü vereceği oda müziği konseriyle Lefkoşa Piyano Festivali tamamlanacak.

“LEFKOŞA SURLARİÇİ JAZZ FESTİVALİ YAPILAMAYACAK”

Vakıf’tan yapılan açıklamada, geçmiş yıllarda düzenlenen “Lefkoşa Surlariçi Jazz Festivali”nin imkansızlıklardan dolayı yapılamayacağı ancak bu kapsamda, Maltalı Cushion isimli grubun 24 Ekim Cumartesi günü Naci Talat Vakfı Barış ve Dostluk Evi’nde sahne alacağı duyuruldu.

Açıklamada, “Maalesef ülkemizdeki duyarsızlık, ilgisizlik ve belirsizlik bu gibi etkinliklerin sürekliliğini etkilemektedir. Bu açıklamayı yapacağımız ana kadar arayışlarımızı devam ettirmemize rağmen, üzgünüz başaramadık. Önceden bağlantı kurduğumuz için 24 Ekim Cumartesi günü Maltalı grup Cushion bizlerle birlikte olacaktır” ifadesine yer verildi.

Açıklamada, destek veren, Vakıflar İdaresi Genel Müdürlüğü, Eziç, High Level Soft Ware, Yakın Doğu Üniversitesi, Majör Müzik, Yeşilırmak Su, Ali Bizden, Arda Baykurt ve Atakan Sarı'ya teşekkür edildi.

Vakıf’tan yapılan açıklamada, “Sanat devamlılık ve ilgiyle gelişip bizi sarabilir. Gerek sanatsal gerekse bilimsel aktivitelerimiz devam edecektir. Umutsuz değiliz çalışmaya devam edeceğiz. Bizi destekleyen ve inanan tüm Naci Talat dostlarına teşekkür ederiz” denildi. 

24/08/2015 16:30
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Lefkoşa Piyano Festivali
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.