Lefkoşa trafiğine neşter vuruluyor

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, altyapıda bugüne kadar sağlıklı bir planlama yapılmadığına dikkat çekerek, bu aşamada, sil baştan bir çözümün mümkün olmamasına karşın, sıkıntıların alternatiflerle aşılacağını vurguladı.

ads ads ads ads
25/02/2018

ads
Lefkoşa trafiğine neşter vuruluyor

YeniBakış Gazetesi'ndenDeniz ABİDİN'in haberine göre, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, altyapıda bugüne kadar sağlıklı bir planlama yapılmadığını belirterek, bunun sıkıntısını herkesin çekmekte olduğunu söyledi. Atakan, derelerin içine taşan inşaatlar yanında yağmur sularının toplanacağı altyapı hazırlanmadığını dile getirerek, yeni yapılan yollarda dahi bunların yapılmadığını belirtti. Atakan, “Öyle bir dar alana sıkıştık ki başka altyapıların yapılmasına da engel oldu” diyerek, Fuar Alanı yoluna giden Altınbaş ışıkları olarak bilinen yerde bir takım projesi olduğunu söyledi. Atakan, bu projenin bütçenin onaylanmasıyla birlikte bazılarının hayata geçmesi için çalışılacağını belirterek, “ancak bugüne kadar gelen çarpık yapılaşma ve kentleşme bizi sıkıştırıyor” diye konuştu. 

“Altyapıda sil baştan çözüm mümkün değil”

Atakan, kavşak noktaların bir tanesinde en ideali gelen akışı da kesmemek adına katlı kavşak yapılması olduğunu ifade ederek, tam o esnada yol kenarında bir ev olduğunu, ya da kazılması gereken bir yerde su ve ana isale hattı geçtiğinden çok fazla hareket alanının kalmadığını kaydetti. Atakan, bu nedenlerden ötürü altyapıda sil baştan çözüm üretilemeyeceğini belirterek, daha çok günü kurtarmaya yönelik çözümler yakalamaya çalışıldığını söyledi. Atakan, bununda iki üç yıl içinde sorunu çözmekten ziyade başlanılan noktaya gelindiğine dikkat çekti. Atakan, özellikle Lefkoşa Çevre Yolunun sıkıntılı süreçten kurtarılıp hayata geçmesi için uğraşıldığını belirterek, bunun çok ciddi bir rahatlama sağlayacağını söyledi. Atakan, yolun ara emrinden kaynaklı duran ciddi bir bölümünün olduğunu, bu ara emrin kaldırılması için bir çalışma başlatıldığını belirterek, Girne anayolundan Hamitköy’e olan bölümün açılması için uğraşıldığını söyledi. Atakan, bunun aynı zamanda Fuar Kavşağını, Altınbaş Işıklarını, Atatürk Spor Salonu Kavşağını ciddi şekilde rahatlatacağını kaydetti. “Tamamen kangreni ortadan kaldıracak çözümleri artık bu saatten sonra bulma şansımız yok” diyen Atakan, bu sıkıntıların alternatiflerle aşılmaya çalışılacağını söyledi. 

Atakan, Türkiye Cumhuriyeti’nin hibe kaynakları çerçevesinde bazı projelerin de hayata geçeceğine vurgu yaparak, yaklaşan seçim yasağına takılmadan en azından bir ya da iki tanesinin projesinin ihalesini bitirmenin hedefleri arasında olduğunu söyledi. 

“Yol kalitesi standartların çok fazla altında”

Atakan, trafik güvenliğinin çok kapsamlı bir konu olduğunu dile getirerek, sadece güzel yol yapmakla sorunların çözülemeyeceğini kaydetti. Atakan, işin altyapı, eğitim boyutunun da önemli olduğunu belirterek, vatandaşın bilinçlendirilmesi yanında takip boyutunun önem taşıdığını söyledi. Atakan, yol kalitesinin standartların çok fazla altında olduğuna dikkat çekerek, denetleme noktasında da çok fazla eksikliğin olduğunu belirtti. Atakan, Polis Genel Müdürlüğünün ciddi anlamda personel sıkıntısı olduğuna dikkat çekerek, alternatif yolların olmamasından kaynaklı ticaret amaçlı araçların ve büyük yük araçlarının belli bir güzergahı seyretmek zorunda kaldığını kaydetti. 

Haberin tamamı YeniBakış'ta

25/02/2018 11:49
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: lefkoşa, haber, kıbrıs, tolga takan, trafik
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.