Lefkoşa Tren Yolu Polikliniği Yeniden Hizmete Girdi

ads ads ads ads
30/07/2016

ads
Lefkoşa Tren Yolu Polikliniği Yeniden Hizmete Girdi

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Lefkoşa Tren Yolu Polikliniği tamirat ve tadilat çalışmalarının tamamlanmasıyla dün akşam yeniden Lefkoşa halkının hizmetine açıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, açılış törenine, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, bazı milletvekilleri, doktorlar ve sağlık çalışanları katıldı.

Polikliniğin tadilatına ilişkin tüm masrafları karşılayan işadamı Mehmet Çangar açılışta yaptığı konuşmada, Çangar Motors’un halkın lehine yapılacak tüm icraatlara destek vermeye hazır olduğunu söyledi.

Lefkoşa Muhtarlar Birliği Başkanı Derviş Dizliklioğlu ise, Lefkoşa Tren Yolu Polikliniği’nin, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin üstlendiği aşırı yükü hafifleteceğini dile getirdi.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Müdürü Yeşim Gümüşdağ da polikliniğin, Dahiliye, Kadın Doğum ve Çocuk Ünitelerine sahip olacağını ve otomasyon hizmeti vereceğini kaydetti

SUCUOĞLU: “TRENYOLU POLİKLİNİĞİNİ KÜÇÜK BİR HASTANEYE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”

Sağlık Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu da Tren Yolu Kentsel Sağlık Merkezi’nin Hükümet Programının en önemli maddeleri arasında yer aldığını ve hedeflenen süreden önce tamamlanarak açıldığını söyledi.

Tren Yolu Polikliniği’nin Lefkoşa’nın merkezi konumunda olması nedeniyle Surlariçi, Kaymaklı, Yenişehir, Kızılbaş ve otobüs terminalini kullanan vatandaşlar için çok yararlı olacağını belirten Sucuoğlu, faaliyete geçecek Merkez sayesinde Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin poliklinik yükünün rahatlatılacağını dile getirdi.

Sucuoğlu, Dahiliye, Kadın Doğum ve Çocuk Ünitelerine ek olarak önümüzdeki bir ay içinde Laboratuvar, Kulak-Burun-Boğaz ve Göz bölümlerinin de Tren Yolu Sağlık Merkezi’nde hizmet vermeye başlayacağını açıkladı.

“BAŞBAKAN SAĞLIK KONUSUNA ÇOK ÖNEM VERİYOR”

Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün sağlık sektörüne verdiği güçlü destek sayesinde önemli adımların atılmaya başlandığını dile getiren Sucuoğlu, bunlardan bir tanesinin de yine Tren Yolu Sağlık Merkezi’nde her gün saat 15.30 itibarıyla başlatılacak nöbetçi doktor uygulaması olduğunu söyledi.

ÖZGÜRGÜN: “HÜKÜMET OLARAK SAĞLIK KONUSU ÖNCELİĞİMİZDİR”

Törendeki son konuşmayı yapan Başbakan Hüseyin Özgürgün ise, sağlıkta reformun önemine değinerek, bu konuda Sağlık Bakanı’na güçlü destek verdiğini kaydetti.

Tren Yolu Polikliniği’nin yenilenerek açılmasının yanı sıra, Bakanlığın TIP-İŞ ile imzaladığı protokoller gereği önümüzdeki aylarda başka adımların da atılacağını müjdeleyen Özgürgün, “Durmak yok çalışmaya devam” dedi.

Genel sağlık sigortası, doktorların özlük haklarının düzenlenmesi ve Lefkoşa’ya yapılması düşünülen yeni hastane binası ile ilgili Bakan Sucuoğlu’na desteklerinin tam olduğunu söyleyen Özgürgün, Sağlık alanında özveriyle çalışan Bakan Sucuoğlu’na katkılarından ötürü teşekkürlerini iletti.

Başbakan Özgürgün, İşadamı Mehmet Çangar’a halk-devlet işbirliğine öncülük etmesinden dolayı teşekkür ederken, konuşmasının ardından da plaket takdim etti.

Törende daha sonra polikliniğin açılışı gerçekleştirildi. 

30/07/2016 11:51
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Lefkoşa Tren Yolu Polikliniği
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.