Libya'da Büyükelçi kaçırıldı

ads ads ads ads
15/04/2014

ads
Libya'da Büyükelçi kaçırıldı

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, ülkesinin Trablus Büyükelçisi Fevvaz el-İytan'ın iki koruması ile birlikte Libya'da kaçırıldığını duyurdu.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sabah er Rafii, ülkesinin Trablus Büyükelçisi Fevvaz el-İytan'ın evinden aracına yöneldiği sırada maskeli kişilerce aracına saldırı düzenlediğini ve saldırıda şoförü ile iki korumasının yaralandığını belirtti. Rafii, İytan'ın ve iki korumasının da olayın ardından kaçırıldığını bildirdi.

Konu ile ilgili soruşturma başlattıklarını belirten Rafii, detaylı bilgi vermedi.

Öte yandan AA muhabirine konuşan Libya'daki Büyükelçilik Basın Müşaviri Cabir Ahmed, İytan'ın Trablus'un el-Mansur Mahallesi'nde aracıyla seyir halindeyken durdurulduğunu, ağır silahlar taşıyan kişiler tarafından kaçırıldığını ifade etti.

Ürdün Başbakanı Abdullah en-Nusur, Libya'da kaçırılan ülkesinin Trablus Büyükelçisi Fevvaz el-İytan'ın serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Nusur, Ürdün Temsilciler Meclisin'de yaptığı konuşmada, Libya güvenlik birimlerinin ve Ürdün'ün Trablus Büyükelçiliği'nin İytan'ı bulmak için seferber olduğunu belirterek, "Güvenlik ve istikrar sürecinde Libyalı kardeşlerimizle olmaya devam edeceğiz" dedi.

Nusur, İytan'ın kaçırılmasına güvenlik eksikliğinin rolü olduğuna işaret ederek, İytan'ın serbest bırakılmasını istedi. Libya ile iyi ilişkilere sahip olduklarını vurgulayan Nusur, bu ilişkilerin devam edeceğini söyledi.

"EŞİ GÖRÜLMEMİŞ" BİR OLAY

Ürdün hükümeti sözcüsü Muhammed Mumani, AA'ya yaptığı açıklamada, kaçıranların kimliği hakkında henüz bilgiye ulaşılamadığını söyledi.

Büyükelçi İytan'ın kaçırılmasını "eşi görülmemiş" olay olarak tanımlayan Mumani, Ürdün hükümetinin, büyükelçilerinin kaçırılmasını kınadığını kaydetti.

Hükümet kaynakları, İytan'ın Ürdün'de tutuklu bulunan aşırı gruba mensup Libyalının serbest bırakılması için kaçırılmış olabileceğini belirtti.

Ürdün, geçen hafta aşırı gruplara mensup bir Libyalıyı tutuklamıştı.

Öte yandan, Ürdün Hava Yolları "Royal Jordanian" güvenlik nedeni ile Libya uçuşlarını durdurma kararı aldı.

Büyükelçi Fevvaz el-İytan, 2012'den bu yana Libya'nın başkenti Trablus'ta görev yapıyor. 

15/04/2014 15:22
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: libya, büyükelçi, kaçırılma, haber
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.