'Liseliler 8 Mart Platformu'ndan Yürüyüş Çağrısı

ads ads ads ads
03/03/2015

ads
'Liseliler 8 Mart Platformu'ndan Yürüyüş Çağrısı

“Liseliler 8 Mart Paltformu”, tüm öğretmen ve öğrencilere 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yürüyüşüne katıma çağrısı yaptı.

Platform bu çağrıyı, KTOEÖS lokalinde düzenlediği basın toplantısında duyurdu. Etkinlikte ilk sözü alan KTOEÖS Yönetim Kurulu üyesi Selma Eylem, sosyal medya üzerinden örgütlenerek platform oluşturan gençlerin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri konusunda işbirliği yapmak üzere kendileriyle iletişime geçtiklerini söyledi.

Eylem, Türkiye’deki Özgecan olayı ile yeniden gündeme gelen kadına şiddet, insan hakları ve kadın hakları konusunda gençlerin gösterdiği hassasiyetin kendilerini mutlu ettiğini ve gururlandırdığını ifade etti.

Selma Eylem, sendika olarak platforma destek verdiklerini söyledi.

ARICA

“Liseliler 8 Mart Paltformu” Basın Sözcüsü Hilmi Arıca, okuduğu basın bildirisinde, dünyada ve ülkede, mevcut ataerkil eşitsiz sistemin sonucunda kadınların ve diğer cinsel yönelime sahip bireylerin yıllardır eşitsizlik sorunlarıyla mücadele ettiklerini vurguladı.

Arıca, “Kadınlar üzerindeki cinsel ve sınıfsal sömürü onları yıllardır çeşitli alanlarda farklı taleplerle mücadele etmeye itmiştir” dedi.

Özgecan’a yönelik vahşetin herkesin yüreğine dokunduğunu vurgulayan Arıca, kadına yönelik şiddet ve tecavüzün bir an önce son bulması gerektiğini kaydetti.

Arıca, liseli gençler olarak toplumun dikkatini kadınların ve diğer cinsel yönelimli bireylerin sorunlarına çekmek için yola çıktıklarını belirtti.

8 Mart’ta “Liseliler 8 Mart Platformu” olarak meydanlarda olacaklarını ifade eden Arıca, tüm öğrencileri, öğretmenleri ve ailelerini “kadınların mücadele gününde” saat 17.00’de Kuğulu Park’ta olmaya çağırdı.

Arıca, aydınlık bir geleceğin, cinsiyet değil eşitlik perspektifinden bakılabildiğinde geleceğini de sözlerine ekledi. 

03/03/2015 15:07
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kadın, 8 mart, yürüyüş, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.