Londra metrosu saldırganının ailesi Hollanda’da sığınmacı

ads ads ads ads
19/09/2017

ads
Londra metrosu saldırganının ailesi Hollanda’da sığınmacı

Geçtiğimiz cuma günü Londra'daki metro istasyonunda meydana gelen saldırının faillerinden biri olan 21 yaşındaki Yahyah Farroukh'un ailesinin sığınmacı olarak Hollanda'da yaşadığı ortaya çıktı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Arap asıllı gazeteci Jenan Moussa, Twitter hesabından Suriye kökenli Faroukh’un Hollanda’nın güneyindeki Kuzey Brabant eyaletinde yaşayan ailesi ile görüştüğünü duyurdu. Arapça yayın yapan Dubai merkezli Al Aan Televizyonu muhabiri Moussa, Londra saldırısı zanlısının ebeveynleri, ağabeyi ve yengesi ile konuştuğunu belirtti. Moussa’ya göre, Hollanda’da sığınmacı olarak yaşayan aile, oğullarının adının metro saldırısına karışması nedeniyle şok içinde.

Ağabeyi, Yahyah Faroukh’un hırslı bir kişi olduğunu ve gazetecilik eğitim gördüğünü belirterek, “Terörizmle ilgisi olduğuna inanamıyorum. İngiltere’yi seviyordu” diye konuştu. Zanlının ağabeyinin eşi de, Faroukh için, “karıncayı bile incitmezdi” dedi.

Aşırı sağcı Wilders’in paylaşımı tartışma yarattı

İslam, göç ve mülteci karşıtı görüşleriyle bilinen ana muhalefetteki Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, zanlının ailesi ile ilgili olarak Hollanda basınında yer alan haberi, Twitter üzerinden paylaştı. “Hollanda’nın güneyinde ilticacı olarak yaşıyorlar” ifadesini kullanan aşırı sağcı liderin paylaşımına çok sayıda göçmen karşıtı yorum geldi.

Londra metrosundaki Parsons Green İstasyonu’nda Cuma sabahı gerçekleşen saldırı sonucu aralarında çocukların da bulunduğu 30 kişi yaralanmıştı. DEAŞ tarafından üstlenilen saldırıda el yapımı patlayıcı kullanıldığı belirtilmişti.

Saldırıyla ilgili olarak 21 yaşındaki Yahyah Faroukh’un yanısıra 18 yaşında bir başka zanlı daha gözaltına alınmıştı.

19/09/2017 13:54
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: londra metrosu, hollanda, haber
MANŞETLER

HK İNGİLTERE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.