LTB Kafeteryayı Yıktı

ads ads ads ads
21/10/2014

ads
LTB Kafeteryayı Yıktı

Başbakanlık yanındaki kafeterya Lefkoşa Türk Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.  

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Zabıta Şubesi ekiplerinin, kaçak ve izinsiz olduğu için bugün Başbakanlık karşısındaki bir büfeyi kaldırdığı belirtildi.

LTB’den yapılan açıklamada, kaçak konuşlandırıldığı ve derme çatma bir yapı konumunda olduğu ifade edilen büfe, izinsiz ve kaçak olması yanında, gerekli sağlık koşullarına da uygun olmaması ve mal sahibinin şikayeti üzerine kaldırıldı.

LTB Zabıta Şube Amiri Çakır Lisani, söz konusu büfenin bir kısmının kamuya, bir kısmının ise özel mülk üzerine kurulduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Büfe sahibine defalarca uyarıda bulunduklarını ve süre tanındığını kaydeden Lisani, kamuya ait alanlarda izin alınmadan hiçbir işyerinin açılmaması gerektiği konusunda vatandaşları uyararak, herhangi bir mağduriyet yaşamamak için mutlaka belediyeden gerekli izinlerin alınması gerektiğini belirtti.

Lisani, kaçak ve kamuyu ilgilendiren bu tür yapılarla mücadeleye devam edeceklerini de bildirdi.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, HABERKIBRIS'a yaptığı açıklamada yıkımla ilgili şöyle konuştu;

"Bu büfe başka birisinin arazisi üzerinde bulunuyordu. İzinsiz olarak işletilen bir büfe olduğu için biz de yıktık. Gerekli uyarılar önceden yapıldı ama dikkate alınmadığı için bugün yıkım gerçekleşti"

21/10/2014 12:15
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: lefkoşa, belediye, yıktı
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.