LTB yine acımadı! Bu kez dönerci mühürlendi…

ads ads ads ads
29/01/2015

ads
LTB yine acımadı! Bu kez dönerci mühürlendi…

Döner ve ızgara piliç satan iş yeri mühürlendi

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) tarafından bugün (29-01-15) gerçekleştirilen denetim sonucunda Mehmet Usta’nın yeri isimli restoran eski döner ve ızgara piliç sattığı için mühürlendi.

Halk Sağlığı Şubesi ile Zabıta Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetim sonucunda söz konusu iş yerine eski döner ve ızgara piliç sattığı için 2 günlük kapatma cezası verilerek, iş yeri mühürlendi.Denetim sonucunda toplatılan gıda ürünleri ise imha edildi.

“Hiç kimsenin insan sağlığı ile oynamaya hakkı yoktur”

LTB Halk Sağlığı Şubesi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, döner ve ızgara piliçlerin günlük olarak üretilip satılması gerektiği belirtilerek, “Hiç kimsenin insan sağlığı ile oynamaya hakkı olmadığı önemle vurgulandı.

1 gün önceden pişirilip ertesi gün satışa sunulan döner ve ızgara piliçlerin gıda zehirlenmesi dahil ciddi sağlık problemlerine neden olacağının önemle vurgulandığı açıklamada, iş yeri sahiplerine insan sağlığı konusunda daha fazla duyarlı olması yönünde çağrıda bulunuldu. Açıklamada ayrıca, denetimlerin aralıksız olarak süreceğini bir kez daha yinelendi. 

29/01/2015 16:17
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: lefkoşa, belediye, denetim
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.