LTB'den sıkı denetim!

ads ads ads ads
31/01/2015

ads
LTB'den sıkı denetim!

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Halk Sağlığı Şubesi ekiplerinin dün Lefkoşa genelinde faaliyet gösteren 28 marketi denetlendiği ve denetimler sonucunda ambalajı uygun olmayan, etiket bilgileri eksik ve uygun koşullarda muhafaza edilmeyen unlu gıdaları topladığı açıklandı.

Bu kapsamda denetimlerde toplam 133 sandviç, 28 bulgur köftesi, 44 paket börek, 161 adet poğaça ve hellimli gibi toplam366 unlu mamül toplanarak müsadere edildi.

GIDA ZEHİRLENMESİ RİSKİ VAR

LTB Basın Birimi’nin açıklamasına göre, Halk Sağlığı Şubesi yetkilileri, tüm ürünlerin marketlerde paketlenmiş ve etiket bilgileri tam olarak satışa sunulması gerektiğinin altını çizdi.

Açıklamada, Sandviç ve bulgur köftelerinin oda sıcaklığında, bozulma ve gıda zehirlenmesine sebep olma riski taşıdığı için bu ürünlerin, buzdolabında muhafaza edilmesi gerektiği vurgulandı.

SEVKİYATLAR SOĞUTUCULU ARAÇLARLA OLMALI

Açıklamada ayrıca, Lefkoşa dışındaki bölgelerde üretim yaparak, Lefkoşa’daki marketlerde satışa sunan kişi veya şirketlerin, bağlı bulundukları belediyeden aldıkları iznin bir kopyasını LTB’ye ulaştırmaları gerektiği; bozulma riski olan bu gibi ürünlerin sevkiyat işleminin ise soğutuculu araçlarla yapılması gerektiği kaydedildi.

LTB Halk Sağlığı Şubesi yetkilileri börek, bulgur köftesi gibi ürünlerin ise sıcak olarak satışının da ancak uygun fırın ve hazırlama bölümü olan işyerleri tarafından yapılabileceğini belirtti. 

31/01/2015 13:53
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ltb, haber, kıbrıs, denetim
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.