Lufthansa'dan 50 bin euro tazminat

ads ads ads ads
28/03/2015

ads
Lufthansa'dan 50 bin euro tazminat

Lufthansa, kendisine bağlı Germanwings uçağında hayatını kaybedenlerin ailelerine yolcu başına 50 bin euro tazminat ödeyeceğini açıkladı.

Lufthansa Havayolları'na bağlı Germanwings uçağının Salı günü 144 yolcusuyla Fransa'nın güneyinde dağa çakılmasının ardından şirket, kazaya ilişkin tazminat ödeyeceğini açıkladı.

Lufthansa'dan bir yetkilinin Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, 50 bin euroya kadar mali yardım yapılacağını bildirildi.

ALMANYA’YA HEYET GİDİYOR

Fransa, üç jandarma, bir adli polis şefi ile sivil sivil havacılık temsilcisinden oluşan heyeti, kaza ile ilgili soruşturma çerçevesinde Almanya’ya gönderdi.

Fransız heyet, Alman yetkililerle birlikte soruşturmayı sürdürecek.

Barselona-Duesseldorf seferine yaparken salı günü düşen uçakta 144 yolcu ve altı uçuş personeli hayatını kaybetmişti.

'SORUMLUSU PİLOT'

Salı günü 144 yolcusuyla Fransa'nın güneyinde dağa çakılan Germanwings uçağını kasten düşürdüğü savcılık tarafından belirlenen yardımcı pilot Andreas Lubitz'in 2009 yılında 'ağır depresyon nöbetleri' şikâyetiyle psikolojik tedavi gördüğü ve hâlâ bu konuda uzman desteği aldığı ortaya çıkmıştı.

Lubitz'in Düsseldorf'taki evinde polis tarafından yapılan aramada, yırtılmış halde çalışamayacağına dair sağlık raporu bulunmuştu.  

28/03/2015 08:26
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Lufthansa, germanwings, uçak kazası
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.