Mağusalılar yeni barınak istiyor

ads ads ads ads
22/10/2016

ads
Mağusalılar yeni barınak istiyor

Sorunlar yumağına dönüşen Mağusa Balıkçı Barınağı, artık ihtiyaçlara cevap veremez noktaya geldi. Özelleştirilmesi halinde Mağusa Limanı’nın genişleme alanı içinde kalacak olan barınağın geleceği de muallak



Nadire BAHADİ-HAVADİS



Mağusa balıkçı barınağında sorunlar bitmek bilmiyor. Liman hudutlarında yer alan ve Liman Başkanlığı’nın inisiyatifi ile balıkçı ve tekne sahipleri için düzenlenen bölüm balıkçı barınağı olarak bilinse de aslında bir barınak değil. Limanın özelleştirilmesi halinde balıkçılar ve tekne sahipleri kapı dışarı edilme tehlikesi ile karşı karşıyayken, hem Mağusa Denizciler Birliği hem de balıkçılar Mağusa’ya tam teşekküllü bir balıkçı barınağının yapılması gerektiği konusunda hemfikir. Mevcut barınakta ise tekne indirip bağlayacak yer bulmayan balıkçı ve tekne sahipleri mağdur oluyor. Barınaktaki yoğunluk pek çok sorunu da beraberinde getiriyor.

Kapı dışarı edilebilirler



Barınağın sorunlarını Havadis’e anlatan Mağusa Denizciler Birliği yetkililerinden Deniz Züğürt, Mağusa’nın acilen bir balıkçı barınağına ihtiyacı olduğunu kaydetti. Mevcut barınağın Mağusa Limanı’na ait olduğunu ve limanın özelleştirilmesi halinde istenirse tüm balıkçı ve tekne sahiplerinin kapı dışarı edilebileceğini kaydetti. Barınakta kayıtlı olarak 250 tekne sahibi ve balıkçının bulunduğunun söyleyen Züğürt, Mağusa’ya acilen tam teşekküllü bir balıkçı barınağı yapılması gerektiğini ifade etti. Barınağın kapasitesinin tamamen dolu olduğunu ifade eden Züğürt, çok sayıda tekne sahibinin teknelerini beraberinde getirip götürmek zorunda olduğunu çünkü barınakta tekne bağlayacak tek bir yerin bile bulunmadığını ifade etti.

Tekne tamiratları yapılamıyor



Daha önceki dönemlerde tekne onarım çalışmalarının genellikle balıkçılar tarafından liman içerisinde yapıldığını belirten Deniz Züğürt bir süreden beri liman içerisinde tekne onarımlarının yasaklandığını ifade etti. Balıkçıların tekne onarımı konusunda büyük bir mağduriyet yaşadığını belirten Züğürt, yeni bir barınak yapılana kadar tekne tamir ve onarımları için balıkçılara bir tamirhane temin edilmesi gerektiğini belirtti.

Ziyaretçiler çok duyarsız

Balıkçı ve tekne sahiplerinin yanı sıra vatandaşın da denizle buluşup güzel vakit geçirmesi adına dernek gelirleri ile balıkçı barınağında çevre düzenlemesi yapılarak huzurlu, deniz havası alınabilecek güzel bir mekan yaratıldığını ifade eden Deniz Züğürt, gelen ziyaretçilerin duyarsızlığı nedeni ile çok sorun yaşandığını kaydetti. Özellikle gece geç vakitlere alkollü içecek ve çekirdek çitlemek için barınağa gelen ziyaretçilerin tüm çöplerini arkalarından bölgeye bıraktıklarını ifade eden Züğürt, barınak geneline çok sayıda kamera takarak bu tür duyarsızlıkları önlemeyi amaçladıklarını ifade etti. Ziyaretçilerin bu kez tekneler içerisine girerek benzer tavırlar sergilediğini belirten Züğürt, duyarsız şahısların barınağa zarar verdiğini belirtti. Tahtadan yapılan iskele üzerine güzel görünmesi amacı ile sokak lambası takıldığını ifade eden Züğürt, aydınlatmaların henüz tamamlanmadan kırıldığını belirtti. Züğürt, kartlı sisteme geçtikleri bariyerli girişte ise sürekli sorun yaşandığını ifade ederken, aracından inmek istemeden kapının açılmasını isteyen vatandaşların sensörü yerinden sökerek aldığını ifade edip, kendisinin de bu sorundan kurtulmak için sensörün bulunduğu noktaya beton dolu varil koyduğunu belirtti. 

22/10/2016 10:09
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Mağusa, balıkçı, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.