Marmara Bölgesi’ne Yeni Köprü…

ads ads ads ads
27/05/2015

ads
Marmara Bölgesi’ne Yeni Köprü…

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı,Marmara bölgesine yeni bir köprü yapımı kararı aldıklarını belirterek, yeni bir güzergah üzerinde çalıştıklarını ve temmuz ayında ihaleye çıkmaya hazırlandıklarını açıkladı.

LTB Başkanı Harmancı, Marmara Bölgesi’ni ziyaret etti.

LTB’den verilen bilgiye göre, Marmara Spor Kulübü’ne gerçekleştirilen ziyarette, LTB Başkanı Mehmet Harmancı’ya meclis üyeleri Bülent Çıraklı ve Çelen Çağansoy yanında belediye yetkilileri eşlik etti.

Ziyarette, başta Marmara Muhtarı Ahmet Yörüker olmak üzere bölge sakinleri, yaşadıkları sıkıntıları sıralarken, LTB’nin beğendikleri icraatlarının yanı sıra, yetersiz buldukları konuları da aktarma fırsatı buldular.

Burada yurttaşlara yönelik bir konuşma yapan LTB Başkanı Mehmet Harmancı, yaptıkları çalışmalar konusunda bilgilendirmede bulundu.

Harmancı, belediyenin belli hizmetlerinde ciddi düzelmeler yaşandığını, bunun da sebebinin çalışanların ödemelerinin düzene girmesi ve motivasyonlarının artması ile olduğunu söyledi.

Lefkoşa’nın ana girişlerinin yeniden düzenlenmesi, su, kanalizasyon ve asfalt ihaleleri başta olmak üzere çeşitli projeler konusunda detaylı açıklamalarda da bulunan Mehmet Harmancı, yeni bir de açık pazar projeleri olduğunu; bunun için finansman arayışı olduğunu söyledi.

MARMARA PARKINA OYUN GRUPLARI YERLEŞTİRİLECEK

Bölgeyi ilgilendiren projeler konusuna değinen Harmancı, bunlardan birisi olan Marmara Parkı ile ilgili son durumu özetledi.

Harmancı, 4 park ile ilgili oyun grubu alımı yapma kararı aldıklarını ve bunlardan birinin de Marmara Parkı olduğunu ifade ederek, prosedürün devam ettiğini ve 1 ay içinde oyun gruplarının parka monte edilmesinin planlandığını belirtti.

KÖPRÜ İÇİN YENİ GÜZERGAH ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR

En fazla rahatsızlık duyulan konulardan olan Marmara Köprüsü konusunda gelinen son aşamayı yurttaşlarla paylaşan Harmancı, köprüyle ilgili 500 bin TL yenileme finansmanı da sağlamalarına karşın, Eski Eserler Dairesi’nin engeli ile karşılaştıklarını dile getirdi.

Dairenin kendilerine bir yazı göndererek “köprüye dokunamazsınız” dediğini aktaran Harmancı, daire tarafından kendilerine önerilen yenileme modelinin ise ‘asma köprü’ şeklinde olduğunu vurguladı.

Bu durumun ardından yeni bir köprü yapımı kararı aldıklarını ve halk arasında Bixi Kola olarak bilinen yerin olduğu kısmından Başbakanlık yolu, oradan da Ecvet Yusuf Caddesi’ne bağlanacak yeni bir güzergah üzerinde çalıştıkları bilgisini veren Harmancı, Temmuz ayı içinde ihaleye çıkacak şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Harmancı, proje için kış ayında sorun yaşamaları halinde 2016’ya sarkabileceğini aktardı.

HANE İLAÇLAMA 2, BÖLGESEL TEMİZLİK 3 HAFTAYA BAŞLIYOR

Bölge sakinlerinin merak ettiği konularda da bilgilendirmede bulunulan bölge ziyaretinde, hane ilaçlamalarının 2 hafta içinde başlayacağı, bölgesel temizlik çalışmaları kapsamında da ekiplerin 3 hafta sonunda Marmara’ya gireceği detaylı şekilde aktarıldı.

Toplantıda yurttaşlar da yaşanılan sıkıntılar konusunda düşüncelerini dillendirme fırsatı bulurken, bunlar içinde dere ıslahı, ilaçlama, temizlik öne çıkan konular oldu. 

27/05/2015 11:49
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: marmara, köprü
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.