Şatoda Tatil Yapmak Nasıl Olurdu?

ads ads ads ads
23/02/2013
Hürriyet

ads
Şatoda Tatil Yapmak Nasıl Olurdu?

Tatilinizi bir şatoda, büyülü ve masalsı bir atmosferde geçirmek ister misiniz? İşte "En iyi 10 Şato oteli"

En iyi 10 şato oteli

Alarcòn Şatosu

İspanya’da bir tepenin üzerinde kurulmuş olan Alarcòn Şatosu misafirlerine unutamayacakları bir romantik tatil sunuyor. Bölgedeki Müslümanların 8.yüzyılda inşa ettiği, sayısız kuşatmaya ve olaya tanıklık etmiş bu görkemli şato aynı zamanda ünlü krallara ve bölgenin yazarlarına da ev sahipliği yapmış bir yer.

 

 

En iyi 10 şato oteli

Thornbury Castle - Bristol, İngiltere
1511 yılında inşa edilen, Kraliçe Mary ve 8. Henry’nin de ikamet ettikleri bu kraliyet şatosuna giriş yaptığınız andan itibaren kendinizi büyülenmiş hissedeceksiniz. Kalenin taş duvarları, ahşap çizim odaları ve gözalıcı şarap bahçelerinde kendinizi kaybedebilirsiniz.

 

 

 
 
 
 
En iyi 10 şato oteli

 

Bovey Castle - Devon, İngiltere
Dartmoor Doğa Parkı’nda yer alan ve özel olarak tasarlanmış 64 odadan oluşan Bovey Şatosu’nun İngiliz mutfağının tadına bakabileceğiniz iki restoranı bulunuyor. Otel, misafirlerine lüks yüzme havuzu ve spa hizmetinin yanında golf, resim ve kokteyl kursları da sunuyor.
En iyi 10 şato oteli

Clontarf Castle - Dublin, Ireland
1837 yılında inşa edilen Clontarf Şatosu, şu anda Avrupa’nın en modern şatosu durumunda. 1990’ların ortasına kadar tiyatro olarak kullanılmış olan şato şu anda 4 yıldızlı otel olarak hizmet veriyor. Dublin’in şehir merkezinden sadece 10 dakika uzaklıkta olması sayesinde hem rahatça dinlenebileceğiniz hem de Dublin’in tadını çıkarabileceğiniz bir otel.

 

 

En iyi 10 şato oteli
Ashdown Park Hotel & Country Club - East Grinstead, İngiltere
Otel, özellikle kış aylarını geçirmek için mükemmel bir atmosfer sunuyor. Ashdown Ormanı’nın yanında yer alan otelde spa ve kapalı yüzme havuzunun yanısıra yürüyüş turları, bisiklet turları, golf ve tenis gibi aktiviteler de bulunuyor. Şatonun mum ışıklarıyla bezenmiş restoranı Anderida’da yemeklerinizi yiyebilir ya da ödüllü şampanya listesindeki şampanyaları tadabilirsiniz.
En iyi 10 şato oteli
Palazzo Viviani Castello di Montegridolfo- Rimini, İtalya
12. yüzyılda dağların tepesinde bulutların içinde yer alacak şekilde inşa edilen bu muhteşem şato, misafirlerine romantizm, huzur ve sakinliği bir arada sunuyor. Şatonun içerisinde yer alan freskler ve ahşap gölgeliklere sahip yataklarla kendinizi adeta zamanda geriye gitmiş gibi hissediyorsunuz.
 
 
En iyi 10 şato oteli
Langley Castle - Hexham, İngiltere
14. yüzyıldan kalan Langley Şatosu, İngiltere’deki şato otelleri içerisinde en ünlü olanların başında geliyor. Kalın ve uzun duvarlarıyla yıkılması adeta imkansız gibi görünen şato, kış aylarında romantik bir tatil geçirmek isteyen çiftler için de ideal. Yumuşak ve romantik renklerin kullanıldığı 27 lüks yarı suit odasıyla misafirlerine unutmayacakları bir tatil sunan otelde aynı zamanda ödüllü Josephine restoranı da bulunuyor.
En iyi 10 şato oteliThe Headland - Newquay, İngiltere

Muhteşem Cornish kıyısında yer alan şatonun içerisinde hem eğlenmek hem de dinlenmek için her türlü imkan bulunuyor. Oteldeki 96 odanın büyük bir kısmından okyanus manzarası görünebiliyor.

En iyi 10 şato oteliAirth Castle Hotel & Spa - Sterlingshire, İskoçya
İskoçya’nın en güzel yerlerinden birine kurulmuş olan ödüllü Airth Castle Hotel&Spa, kocaman bir parkın içinde yer alıyor. 14. yüzyıldan kalan kale duvarları, 18. yüzyıldan kalan ahırları ve 12. yüzyıldan kalan kilise kalıntılarıyla dikkat çeken şatoda 125 oda ve suit odaları bulunuyor.
23/02/2013 15:47
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: şato, otel, avrupa, tatil
MANŞETLER

HK TATİL

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.