Maymunlar da eşitlik istiyor!

ads ads ads ads
21/09/2014

ads
Maymunlar da eşitlik istiyor!

Georgia Eyalet Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, maymunların eşit işe eşitsiz karşılık aldığında çılgına döndüğünü ortaya çıkardı.

Georgia Eyalet Üniversitesi’nin Psikoloji ve Felsefe Bölümü’nde yapılan bir araştırma, maymunların yaptıkları işe adaletsiz karşılık aldığında çılgına döndüğünü ortaya koydu. Araştırmada, bu durumda maymunların gösterdikleri tepkilerin insanlarla çok benzediği bulgusuna ulaşıldı.

Discovery News’un haberine göre, Science dergisi’nde yayımlanan araştırma hakkında konuşan bilim insanı Sarah Brosnan, maymunun eşitsiz muameleye maruz kaldığını gördüğünde verdiği tepki hakkında konuştu. Brosnan, “Adaletsizliğe karşı birçok türün böyle bir tepki vermesi, işbirliği açısından yararlı olduğu için bu tepkiyi vermek üzere evrim geçirdiğimizi gösteriyor” dedi ve ekledi; “Biz kesinlikle haksızlığa tepki veren tek canlı türü değiliz.”

Maymunun haksızlığa tepki gösterdiği videonun 2003’te çekildiğini belirten bilim insanları, uzun süre boyunca görüntüler üzerinde çalışmış. Videoda, aynı işi yapan maymunlardan birine üzüm verildiğini gören maymun, kendisine salatalık verildiğini görünce çok sinirleniyor. Brosnan, maymunların verdiği tepkinin, insanlara benzer olarak “duygusal” olduğunun altını çizdi. 

21/09/2014 14:30
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Georgia Eyalet Üniversitesi’, maymun, eşitlik, haber yaşam
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.