Meclis'te Çakıcı - Derya Gerginliği

ads ads ads ads
02/10/2014

ads
Meclis'te Çakıcı - Derya Gerginliği

 Cumhuriyet Meclisi, Sağlık Bakanlığı ile Türkiye Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi İşbirliği Protokolü’nü görüştüğü sırada TDP milletvekili Mehmet Çakıcı ve CTP-Bg milletvekili Doğuş Derya arasında gerginlik yaşandı.

TDP Lefkoşa Milletvekili Mehmet Çakıcı, Türkiye ile KKTC arasında “sağlık sektöründe yaşanan sıkıntıları ve ödeme gecikmelerinden kaynaklanan sorunları” anımsatarak, bu protokolün, YDÜ Hastanesi ile yaşanan “kavgalar” sırasında Meclis’e gelmesinin “dikkat edilmesi gerektiği” anlamına geldiğini ifade etti.

Çakıcı, bu yöndeki kaygılarını dile getirerek, “kavga” zihniyeti yerine, Sağlık Bakanlığı’nın YDÜ Hastanesi ile tartışıp sorunu çözmesi gerektiğini kaydetti.

Protokolün, hastaların YDÜ’ye değil Antalya’ya gönderilmesi için Meclise getirildiyse yanlış olduğunu belirten Çakıcı, bu protokolü, daha önemli adımların geleceği gibi hissettiğini, çünkü Sağlık Bakanlığı’nın kendi kurumlarıyla kavgalı olduğunu savundu.

CTP-BG Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya ile “söylediklerine güldüğü” gerekçesiyle tartışan Çakıcı, diğer milletvekillerinden tepki gördü ancak “kendisine alaycı bir şekilde gülündüğü” savundu ve saygı gösterdiğini ve saygı istediğini söyledi.

02/10/2014 13:56
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: doğuş derya, mehmet çakıcı
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.