Meclis'te Gündem BRTK Bütçesi

ads ads ads ads
02/03/2015

ads
Meclis'te Gündem BRTK Bütçesi

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu toplandı.

Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında saat 10.40’da toplanan Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde, “Bayrak Radyo Televizyon Kurumu 2014 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı” ve “Bitki Sağlığı Yasa Tasarısı” bulunuyor.

Genel Kurul’da güncel konuşmalar ve sorulara da yer verilecek.

ÖZGÜRGÜN: “PERŞEMBE NİSABI SAĞLAYIP KOMİTELERE KATILACAĞIZ”

Onaya ve bilgiye sunuşların ardından söz alan UBP Genel Başkanı ve Lefkoşa Milletvekili Hüseyin Özgürgün, perşembe günleri nisabı sağlayacaklarını ve komitelere katılma kararı aldıklarını söyledi.

Özgürgün, Meclis çalışmalarının aksamasının tercih edilmediğini belirtti.

Özgürgün’ün konuşması ardından, “Bayrak Radyo Televizyon Kurumu 2014 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı”yla ilgili komite raporunu CTP-BG Milletvekili Birikim Özgür okudu ve tasarı görüşülmeye başlandı.

TATAR: “BRT’DE HUZURSUZLUK DEVAM EDİYOR”

Tasarı üzerindeki ilk sözü UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar aldı.

Tatar, Başbakanlık’a bağlı bir kurum olan BRT’nin bütçesinin görüşüldüğünü ancak, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun Meclis’te olmadığını söyledi.

Tatar, bugün Meclis’te hâlâ 2014 bütçesinin görüşüldüğüne dikkat çekerek, durumu eleştirdi.

İyiye doğru gitmeyi arzularken, geriye gidildiği görüşünü belirten Tatar, hükümetin çalışmaları zamanında yapamadığını savundu.

Eylül ya da Ekim ayında 2015 bütçesinin gelmesi ve onun tartışılması gerektiğini belirten Tatar, kurumda yapılan değerlendirmelerde, BRT’deki huzursuzluğun devam ettiğini gördüklerini söyledi.

“47 MİLYON TL İLE SIKINTI YAŞAYACAK”

Ersin Tatar, BRT’nin 1996 yılındaki yasa tadilatından sonra, hâlâ yenilenmediğine işaret ederek, kurumun 47 milyon TL bütçe ile mali açıdan sıkıntı yaşayacağını belirtti.

Tatar, “47 milyon bir bütçe ile BRT mali açıdan büyük bir sıkıntı geçirecek. Ödemelerde sıkıntı yaşanacak. Bu nedenle bu bütçeye onay vermemiz mümkün değil” dedi.

HD yayına geçildiği yönündeki yapılan propagandalar için erken olduğunu görüşünü de dile getiren Tatar, HD yayına geçilmesinin kolay olmadığını kaydetti.

Arşiv hazırlanmadan, HD yayına bu kadar erken geçilmesini de eleştiren Tatar, BRT 1 ve BRT 2'de yayın kalitesinde düşüş olabileceğini savundu.

Tatar, TÜRKSAT’ın parasının da ödenemediğini ileri sürerek, maliyetlerin gözden geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Tatar, yayıncılığın bütün dünyaya yayılması için kurumun daha verimli çalışır hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.

BRT’nin yayınlarında tarafsızlık ilkesine uyulmadığını da ileri süren Tatar, böyle bir yayın ilkesinin uygun olmadığını söyledi.

Tatar, yasa tasarısına oylarının ret olacağını yineledi ve BRT’nin Güzelyurt ve Ankara bürolarının kapatılmasını eleştirerek, durumu kınadı. 

02/03/2015 11:49
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ersin tatar, meclis, brt, mete tümerkan
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.