Meclis`te Vakıflarla İlgili Tasarıya Oy Birliği

ads ads ads ads
26/01/2015

ads
Meclis`te Vakıflarla İlgili Tasarıya Oy Birliği

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Kiracılarının Birikmiş Kira ve Gecikme Zammı Borçlarının Tahsili ile İlgili Kuralların Düzenlenmesine İlişkin (Geçici Kurallar) Yasa Tasarısı Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda oy birliğiyle kabul edildi.

Meclis bu tasarının ardından bugünkü çalışmalarını saat 12.00 sıralarında tamamladı.

TATAR BORÇLAR KONUSUNDA BİLGİ İSTEDİ

Tasarının görüşülmesi sırasında ilk sözü alan UBP Milletvekili Ersin Tatar, Vakıflar İdaresi’ne ait mülklerin kira bedelleriyle ilgili açıklama istedi.

Dome Otel’in yeniden kiralandığını söyleyen ve bu konuda hükümetin bilgi sahibi olup olmadığını soran Tatar, hayır işleri için ayrılan tutarın 70 bin TL’den 700 bin TL’ye çıkarıldığını belirterek bu paranın partisel amaçlar için dağıtılmaması gerektiğini ve bu konuda bu hayır işlerinin nerelerde kullanıldığı konusunda bilgi sahibi olmak istediklerini söyledi.

Vakıflar’da yaklaşık 13 milyon TL civarında borç biriktiğini ifade eden Tatar, “Vakıflar İdaresi’nde bu borç nasıl birikti? Neden denetimler zamanında yapılmadı? Bu aflar insanları borçlarını ödemeden uzak tutuyor” dedi.

Tatar hükümetin Vakıflar’a olan borcun ödenmesi için gerekli adımlarn atılmasını istedi.

ARABACIOĞLU: “900’U BORÇLU 2 BİN 600 KİRACISI VAR”

DP-UG Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu vakıfların 2 bin 600 kiracısı olduğunu, borçlu durumdaki kiracı sayısının ise 900’e yaklaştığını belirtti.

Borçların ödenmesi için daha önce çıkarılan yasa gücünde kararnameden yararlanan kişi sayısının 30 civarında olduğunu anlatan Arabacıoğlu bu kararnameyle getirilen ödeme kolaylığıyla ilgili prosedürü anlattı.

Tasarıya olumlu oy vereceklerini dile getiren Arabacıoğlu, bunun af kapsamında olduğunu, hem eksi hem artı yönleri olduğunu ancak kendielrinin artı yönlerine bakarak olumlu oy vereceklerini söyledi.

YORGANCIOĞLU: “VAKIFLAR’IN 12 MİLYON TL ALACAĞI VAR”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ise Vakıflar İdaresi ile ilgili öneriyle ek bir süre konduğunu ancak Vakıflar Yasası ayrı olduğu için bu konunun gündeme geldiğini belirtti.

Yorgancıoğlu, Vakıflar İdaresi’nin 12 milyon TL alacağı olduğunu, bunun büyük çoğunlukla kiralanan Mare Monte’den kaynaklandığını söyledi.

Daha sonra tasarı oylanarak oy birliğiyle kabul edildi.

Meclis Genel Kurulu’nun bugünkü toplantısı bu oylamayla sona erdi.

Genel Kurul sonraki birleşimini 29 Ocak Perşembe günü yapacak. 

26/01/2015 14:31
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: meclis, vakıflar
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.