Meksika'da 7,1 büyüklüğünde deprem: 44 ölü

Meksika'da meydana gelen 7,1 büyüklüğündeki depremde, 44 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

ads ads ads ads
20/09/2017

ads
Meksika'da 7,1 büyüklüğünde deprem: 44 ölü

Meksika'da meydana gelen 7,1 büyüklüğündeki depremde, 44 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), merkez üssü Puebla eyaletine bağlı Rabosso kentinin 5 kilometre kuzeydoğusundaki depremin, 51 kilometre derinlikte kaydedildiğini açıkladı.

Çok sayıda bina enkaza döndü

Başkent Meksiko'da da hissedilen deprem, halk arasında korkuya neden oldu. Çok sayıda bina enkaza dönerken, halk panik içerisinde evlerini terk ederek sokağa döküldü. Bazı bina enkazlarında mahsur kalanların olduğu belirtildi. Meksiko'daki uluslararası havalimanında uçuşların durdurulduğu öğrenildi.

Morelos Valisi Graco Ramirez, Twitter'daki fotoğraflı paylaşımında, deprem nedeniyle eyalette 42 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Meksiko Valisi Alfredo del Mazo de yerel medyaya yaptığı açıklamada, eyalette bir taş ocağı işçisinin üzerine düşen kaya nedeniyle, bir kişinin de devrilen sokak lambasının altında kalması sonucu öldüğünü kaydetti. Depremde nedeniyle şimdiye kadar 44 kişinin yaşamını yitirdiği tespit edildi.

Puebla Valisi Tony Gali de Twitter'daki paylaşımında, Cholula kentinde bazı kiliselerin çan kulelerinin yıkıldığını, bazı binaların da hasar gördüğünü belirtti.

20/09/2017 08:52
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: meksika, deprem
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.