Meksika'da Ölü Sayısı Artıyor...

Meksika 32 yıl önce yaklaşık 10 bin, kişinin hayatını kaybettiği şiddetli depremin yıldönümünde 7.1 büyüklüğünde yeni bir depremle sarsıldı.

ads ads ads ads
20/09/2017

ads
Meksika'da Ölü Sayısı Artıyor...

Depremde şu ana kadar 248 kişi yaşamını yitirdi. Meksika Devlet Başkanı Pena Nieto bir okulun yıkılması nedeniyle 20 çocuğun öldüğünü ve 30 çocuğun kayıp olduğunu söyledi.

Meksika'da meydana gelen 7.1 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar 248 kişi yaşamını yitirdi. Enkazın altında kalan ve yaralı sayısı ise henüz bilinmiyor. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), merkez üssü Puebla eyaletine bağlı Rabosso kentinin 5 kilometre kuzeydoğusundaki 7.1'lik depremin 51 kilometre derinlikte kaydedildiğini açıkladı.

Başkent Meksiko'da da hissedilen deprem, halk arasında korkuya neden oldu. Çok sayıda bina enkaza dönerken, halk panik içerisinde evlerini terk ederek sokağa döküldü. Bazı bina enkazlarında mahsur kalanların olduğu belirtildi. Meksiko'daki uluslararası havalimanında uçuşların durdurulduğu öğrenildi. Meksika Devlet Başkanı Pena Nieto başkent Meksiko'da bir okulun çökmesi nedeniyle 20 öğrencinin yaşamını yitirdiğini ve 30 öğrencinin de enkaz altında olduğunu söyledi.

  • Deprem sonrası açıklama yapan Başkan Nieto, "Hasar gören tüm hastanelerin tahliye edilmesi emrini verdim" dedi.

  •  

    Başkent Meksiko'daki uluslararası havalimanı da tüm uçuşlara kapatıldı.

  •  

    Başkent Meksiko'da milyonlarca insanın elektriksiz kaldığı belirtiliyor. Ülkedeki elektrik dağıtım şirketi CFE 3.8 milyon kişiye elektrik verilemediğini duyurdu.

  •  

    Morelos Valisi Graco Ramirez, Twitter'daki fotoğraflı paylaşımında, deprem nedeniyle eyalette 72 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

  •  

    Puebla Valisi Tony Gali de Twitter'daki paylaşımında, Cholula kentinde bazı kiliselerin çan kulelerinin yıkıldığını, bazı binaların da hasar gördüğünü belirtti. Eyalette ölenlerin sayısı 43 olarak veriliyor.

  •  

    Ülkede 8 Eylül'de yaşanan 8.1 büyüklüğündeki depremde de 96 kişi yaşamını yitirmişti.

  •  

    Meksika'da 19 Eylül 1985'de meydana gelen 8.1 şiddetindeki deprem 10 bin kişinin ölümüne neden olmuştu. Depremde 30 bin kişi yaralanmıştı.

  •  

    Meksikalı yetkililer, halkın çoğunun deprem olduğunun farkına varamadığını, çünkü 1985 yılındaki depremin yıldönümü nedeniyle alarm verildiğini belirtti.

  •  

    Meksika'nın başkenti Meksiko'da 20 milyondan fazla insan yaşıyor. Başkent Meksiko'da en az 400 binanın yıkıldığı belirtiliyor.

20/09/2017 12:10
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Meksika, deprem haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.