Meliz’e doping soruşturması!

ads ads ads ads
01/03/2015

ads
Meliz’e doping soruşturması!

Dünya Anti Doping Ajansı (WADA), Meliz Redif’in de aralarında bulunduğu 4 sporcudan savunma istedi

WADA KARAR VERECEK:



Türkiye atletizm camiası dün şok bir haberle çalkalandı. Birçok sporcusu doping cezası alan Türkiye’de, Dünya Anti Doping Ajansı (WADA) TC milli takımından yarışlara katılan Kıbrıslı Türk atlet Meliz Redif’in de aralarında bulunduğu milli sporcular Ümmü Kiraz, Bahar Doğan, Semiha Mutlu Özdemir’den savunma istedi. Sporcuların doping yapıp yapmadıklarına WADA karar verecek

TC FEDERASYONU DUYURDU:



Türkiye Atletizm Federasyonu konu hakkında dün resmi sitesinden duyuru yayınladı ve konuyu doğruladı. Federasyon 2011-2013 yıllarında WADA’nın sporculardan kan numuneleri aldığını ve kan değerlerinde anormal değişiklikler tespit ettiğini belirterek, sporcuların WADA’ya savunma göndereceklerini belirtti

Havadis- Ahmet ÖZSOY

Türkiye atletizm camiası iki gündür üzücü bir haberle şok yaşıyor. Dünya Anti Doping Ajansı (WADA) 4 milli sporcudan savunma istedi. Birçok sporcusu dopingden ceza alan Türkiye’de WADA’nın 4 sporcu için yeni savunma talebinde bulunması basında ve atletizm camiasında huzursuzluk yarattı.



Ülkemizin başarılı sporcularından olan ve Türkiye atletizm milli takımı ile olimpiyatta koşarak bu anlamda tüm Kıbrıslı Türklerin gururu olan Meliz Redif’in de aralarında bulunduğu 4 sporcudan, 2011-2013 yılları arasında kan örneği alan WADA, sporcuların kan değerlerinden kaynaklanan anormal değişiklikler tespit etti ve bu hususta savunma istedi.



Türkiye Atletizm Federasyonu, Dünya Anti Doping Ajansı (WADA) tarafından 4 milli sporcuda doping tespit edildiği yönünde Türkiye basınına yansıyan haberler üzerine dün resmi sitesinden açıklama yaptı.



Federasyonun internet sitesinde yer alan açıklamada, milli sporcular Ümmü Kiraz, Bahar Doğan, Semiha Mutlu Özdemir ve Melis Redif’le ilgili iddialar hakkında, “Daha önce 2011-2013 yılları arasında WADA, sporculardan kan numuneleri almış ve kan değerlerinden kaynaklanan anormal değişiklikleri tespit etmiş, yani bu dört sporcu biyolojik pasaport takibine takılmıştır” denildi.



WADA’nın federasyondan, 4 sporcunun kan değerlerindeki farklılığın neden kaynaklandığına dair savunma istediği aktarılarak, “Bu sporcular, 2011-2013 yılları arasındaki durumlarını belirten savunmalarını WADA’ya kısa sürede göndereceklerdir. Yapılacak savunmalara göre, yasaklı madde kullanılıp kullanılmadığına WADA karar verecektir. Federasyonumuz, dopingle mücadelede ‘sıfır tolerans’ ilkesine uymaya taviz vermeden kararlılıkla devam etmektedir” ifadeleri kullanıldı. 

01/03/2015 14:00
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: meliz redif
MANŞETLER

HK SPOR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.