MERS Virüsü İle İlgili Yeni Açıklama

ads ads ads ads
28/10/2014

ads
MERS Virüsü İle İlgili Yeni Açıklama

Lefkoşa Devlet Hastanesi başhekimi Ramadan Kamiloğlu, şu an için hastanede MERS şüphesiyle 6 kişi yattığını, üç kişinin daha hastaneye yatırılma ihtimali olduğunu açıkladı

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Ramadan Kamiloğlu, MERS virüsü şüphesiyle hastaneye yatanlar konusunda açıklama yaparak, şu anda altı kişinin serviste yatılı tedavi gördüğünü belirtti.

Kamiloğlu, Perşembe gecesi ülkeye gelen hacıların tamamına yakınının kontrole çağırıldığını, sadece üç kişiye ulaşılamadığını, onların da Diyanet İşleri Dairesi aracılığı ile buldurulmaya çalışıldığını anlattı.

Kontrol yapılan uçak yolcularından en küçük şüphe uyandıranların hastanede ayrılan bölüme tektik ve tedavi için yatırıldığını kaydeden Kamiloğlu, 11.30 itibariyle bugün muayene edilen beş kişiden ikisinin ileri tektik ve tedavi için yatırıldığını kaydetti.

“Muayene bulgularında hastalık tespit edilen diğer üç kişinin ise ilk tahlil sonuçları beklenmektedir. O sonuçlara göre gerekli işlemler yapılacaktır” diyen Kamiloğlu 11.30 itibariyle daha önce MERS şüphesi ile servislerde yatan dört kişinin sağlık durumunun iyiye gittiğini belirtti.

Kamiloğlu açıklamasına şöyle devam etti:

“Alınan tedbirlere halkımızın da riayet etmesinden son derece mutluyuz. Her ne kadar bazı kesimlerce ‘aşırı tedbir aldığımız’ eleştirisi varsa da, büyük sıkıntılar yaşamaktansa varsın bir kaç hafta tedbirsel sıkıntı yaşayalım prensibimiz geçerlidir.

Özet olarak şu an itibarı ile hastanemizde MERS şüphesi ile altı kişi yatmaktadır. Üç kişi daha yatırılma ihtimali vardır ki bu gelişmeler dahi aldığımız tedbirlerin yerinde olduğunu göstermektedir.

Bu vesile ile ilgili birimde büyük özveri ile çalışan hekim ve hemşire arkadaşlarıma teşekkürü borç sayarım.”

28/10/2014 12:05
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: MERS virüsü
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.