Messi rekora, Barça üç puana...

ads ads ads ads
26/11/2014

ads
Messi rekora, Barça üç puana...

Lionel Messi, APOEL deplasmanında rekor gecesi yaşarken, takımını sırtladı ve üç puanı getirdi. Suarez de ilk yaşadı.

Şampiyonlar Ligi F Grubu'nda 5. hafta karşılaşmalarında APOEL'e konuk olan Barcelona, rakibini 4-0'lık skorla mağlup ederek liderlik umutlarını son haftaya taşırken, Lionel Messi yaptığı hat-trick ve kırdığı Şampiyonlar Ligi gol rekoruyla geceye damgasını vuran isim oldu.

Arjantinli yıldız kaydettiği ilk golle Raul'un 71 gollük rekorunu kırarken, daha sonra attığı iki golle Devler Ligi'ndeki toplam gol sayısını 74'e çıkarmayı başardı. Öte yandan Katalan devinde Luis Suarez de yeni takımının forması altında ilk golünü kaydetti.

İlk yarıya hızlı başlayan Barcelona'da kilidi açan gol 27. dakikada Luis Suarez'den geldi. Alba'nın pasında ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Uruguaylı yıldız sağ ayağıyla yaptığı vuruşla fileleri havalandırdı: 0-1.

38'de ise sahneye Messi çıktı. Rafinha'nın ikramını geri çevirmeyen yıldız futbolcu, farkı ikiye çıkarttı ve ilk 45 dakika Barcelona'nın 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıda ise tam anlamıyla Messi fırtınası vardı. 58'de Dani Alves'in ara pasında ceza sahasına sokulan yıldız futbolcu, düzgün bir vuruşla durumu 3-0'a getirdi.

87. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Messi, Pedro'nun pasında fileleri havalandırarak kendisinin üçüncü takımının da dördüncü golünü kaydettti: 0-4. Bu gol aynı zamanda 90 dakikanın da sonucunu belirleyen gol oldu.

Barcelona bu galibiyetle puanını 12'ye yükseltirken, APOEL ise 1 puanda kaldı. Barcelona, gruptaki son maç günü Paris Saint-Germain ile liderlik mücadelesi verecek. 

Kaynak: mackolik

26/11/2014 08:47
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: messi, barcelona, haber, spor haberleri
MANŞETLER

HK SPOR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.