Microsoft, Sanal Gerçeklik İçin Çalışıyor

ads ads ads ads
27/12/2014

ads
Microsoft, Sanal Gerçeklik İçin Çalışıyor

Son olarak Windows 10 ve kendi markası ile piyasaya sürdüğü Lumia 535 modelleri ile gündeme gelen Microsoft, sanal gerçeklik için çalışmalar yapıyor.

Bir süre önce Windows 10 'u duyurup Preview sürümünü yayınlayan Microsoft , daha sonra Microsoft logolu ilk telefonu olan Lumia 535 'i ve akıllı bilekliği Microsoft Band 'i duyurmuştu.

Ancak görünüşe göre Microsoft , Oculus 'un yükseldiği sanal gerçeklik alanına da el attı.

Bugün TechRadar ve VR Focus kaynakları tarafından ortaya çıkartılan yeni bilgilere göre, Microsoft 'da sanal gerçeklik için çalışamalar yapıyor.

Microsoft 'un uzun süredir devam ettirdiği söylenen çalışmalar sonrasında, ilk prototiplerin deneme amacıyla geliştiricilere gönderildiği de paylaşılanlar arasında.

Windows 10 ve Xbox One ile uyumlu olacağı belirtilen Microsoft 'un sanal gerçeklik gözlüğünün ilk kararlı sürümünün ne zaman duyurulacağı ise, şimdilik bilinmiyor.

Ayrıca daha önce Minecraft 'ı da bünyesine katan Microsoft 'un, Minecraft ile sanal gerçekliği birleştirerek özel bir ürün ortaya çıkacağına yönelik iddialar da var.

2015 yılında ilk kararlı Microsoft VR ürünleri beklenirken, Microsoft 'un sadece bir sanal gerçeklik cihazı üzerinde çalışmadığı iddia ediliyor.

Oculus 'tan çok daha öteye gideceği belirtilen Microsoft 'un arka planda çok özel çalışmalar yaptığı tahmin ediliyor.

ShiftDelete 

27/12/2014 13:33
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Microsoft
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.