Microsoft'tan akıllı bileklik: Microsoft Band

ads ads ads ads
30/10/2014

ads
Microsoft'tan akıllı bileklik: Microsoft Band

Yazılım devi Microsoft, ilk akıllı bileği Microsoft Band'ı dün akşam dünyaya duyurdu. Peki bu cihazla kullanıcılar neler yapabilecek..

Microsoft'un dün akşam gerçekleştirdiği etkinlikte sürpriz bir ürün tanıtıldı. Son aylarda büyüme trendine giren giyilebilir teknoloji pazarına el atan Microsoft, akıllı bilekliği Microsoft Band'ı dünyaya tanıttı.

199 dolardan başlayan fiyatlarla satılan bu bileklikler hem iOS, hem Android ve hem de Windows Phone işletim sistemlerini kullanan telefonlarca destekleniyor. Akıllı bilekliği bir yaşam koçu olarak düşünen Microsoft, bu cihaz ile kullanıcıların kalp ritmini ölçmelerini sağlarken, diğer yandan da cihazın üzerinde yer alan 10 farklı sensör sayesinde daha gerçekçi ölçümler yapabilmeyi planlıyor.



Bu sensörlerden biri de UV sensörü... Bu sensör ile birlikte cihaz Güneş ışığını ölçerken, zararlı boyutlara ulaşan ultraviyole ışınlarını tespit ettiğinde kullanıcıyı uyarıyor ve kullanıcı bu uyarıyı aldığında Güneş ışığına maruz kalmaması gerektiğni anlıyor.

Microsoft'un sanal asistanı Cortana'yı da destekleyen cihazın bu özelliğini elbette sadece Windows'lu telefonlarda kullanabiliyorsunuz. 

30/10/2014 09:51
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: microsoft, akıllı bileklik
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.