Milano'da EXPO karşıtı gösteriler

ads ads ads ads
02/05/2015

ads
Milano'da EXPO karşıtı gösteriler

Milano'da EXPO hazırlık komitesi ve İtalyan devleti son hazırlıkları tamamlamaya çalışırken, kent bir yandan da EXPO karşıtı gösterilere sahne oluyor.

İtalya'nın iki büyük kentinden biri olan Milano'da bugün yapılan öğrenci yürüyüşüne katılan bazı maskeli ve siyah kasklı eylemcilerin de olduğu öğrenci kortejinin geçtiği yerlerdeki bazı dükkanların vitrinleri sprey boyalı, yumurtalı saldırıya uğradı.

Göstericilerin, kent merkezine yapılan EXPO kapılarına da "EXPO'ya hayır" yazıları yazıp pankartlar astıkları bildirildi.

Kortejin güzergahı üstünde yer alan Türkiye'nin Milano Başkonsolosluğu pencerelerinin de kısa bir süre yumurtaların hedefi olduğu öğrenildi.

Akdeniz'den komşusu Libya'daki otorite boşluğundan yararlanarak buraya yayılan DAEŞ terör örgütünün kendisine sıçrama tehlikesi sebebiyle bir süredir güvenlik önlemlerinin üst düzey tutulduğu İtalya'da, dev fuarın yarınki açılış töreni sırasında 2 bin 600 güvelik görevlisinin görev yapacağı açıklandı.

Kentte yarın binlerce kişinin katılımıyla EXPO 2015'in protesto edileceği büyük bir mitingin yapılacağı, bu miting sırasında olayların çıkabileceği dile getiriliyor.

Bu kapsamda, İtalyan polisinin Genel Soruşturmalar ve Özel Operasyonlar Birimi (DİGOS), yaptığı baskınlarda, EXPO protestolarında kullanılmak üzere molotof kokteyli yapım malzemeleri ve maskeler bulunduran 6'sı İtalyan, 16'sı Fransız, 3 de Alman'ı gözaltına aldı. Operasyonda gözaltına alınan 10 Fransız'dan İtalya'yı 10 gün içinde terk etmeleri istenirken, Milano Mahkemesi'nin 3 Alman için sınır dışı talebinde bulunan Milano Emniyeti'nin talebini kabul etmediği basına yansıdı.

Lombardiya Bölge Başkanı Roberto Maroni de kentte çıkabilecek olaylar dolayısıyla endişeli olduğunu bununla beraber, gözaltındaki yabancılar için sınır dışı kararının yanlış bir işaret olacağını söyledi.

 

02/05/2015 08:29
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: milano, expo, gösteri, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.