Milletvekillerine Çağrı: HÜKÜMETİ DENETLEYİN

ads ads ads ads
28/04/2016

ads
Milletvekillerine Çağrı:  HÜKÜMETİ DENETLEYİN

Toparlanıyoruz Hareketi, milletvekillerine, halk adına icraat yapan hükümeti halk adına denetleme görevlerini unutmama ve ciddiye alma çağrısı yaptı.

Toparlanıyoruz Hareketi’nden yapılan açıklamada, hükümet programında takvimlendirmeden kaçınıldığı, hükümetin eylem planının belirsiz olduğu kaydedildi.

Programın “hükümetin kamuoyu denetimi ve buna bağlı toplumsal baskıdan kurtulma çabasını ele verdiği” ileri sürülen açıklamada, hükümetin “hesap verebilirlik açısından tatmin edici bir görüntü çizmediği gibi bu ilkeyi de pek umursamadığı intibasını yarattığı” savunuldu.

Hükümet programına uygun hareket etmenin önemine işaret edilen açıklamada, “Bugüne kadarki hükümet programlarının uygulanabilirlik oranlarının çok düşük olduğu herkesin malumudur. Bu durum siyasetimizde ciddi bir eksiklik olan sözle özün bir bütün olamaması sorunuyla da çok yakından ilintilidir. İşte bu noktada milletin vekillerine seslenmek istiyoruz: ister hükümet mensubu, isterse muhalefette olun, halk adına icraat yapan hükümeti halk adına denetleme görevinizi unutmayın ve ciddiye alın” ifadelerine yer verildi. 

28/04/2016 16:58
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Toparlanıyoruz Hareketi, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.