Milli Eğitim Bakanlığı'ndan önemli açıklama

ads ads ads ads
06/05/2015

ads
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan önemli açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı’nda Şht. Ertuğrul İlkokulu’nda yaşananlar üzerine acil toplantı yapıldı ve kararlar alındı.

Bakanlık toplantı sonrasında “Şht. Ertuğrul İlkokulu’nda eğitim eksiksiz devam edecek...” açıklaması yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı yazılı açıklamasında, Şehit Ertuğrul İlkokulunda bir süreden beridir, okul öğretmenlerinden bir kısmının devam ettirdikleri grev nedeni ile okulda öğrencilerin eğitim ve öğretimlerinin aksamakta olduğuna dikkat çekilerek, Bakanlık üst düzey yöneticileri arasında gerçekleştirilen toplantı sonrasında, haksız olarak öğrencilerin ellerinden alınmaya çalışılan eğitim ve öğretim haklarını iade etmek amacı ile kararlar alındığı belirtildi. Açıklamada, kararlar şöyle sıralandı:

“7 Mayıs 2015 tarihinden itibaren okulda eğitim ve öğretimin eksiksiz bir şekilde sürdürülebilmesi için Bakanlık olarak gereken bütün tedbirler alınmıştır. Buna göre 7 Mayıs 2015 Perşembe günü de dahil olmak üzere eğitim-öğretim eksiksiz devam edecektir.

Milli Eğitim Bakanlığı denetmenleri, Okulda 1 ay süre ile denetimler gerçekleştirmiş ve denetimler sonucunda bir rapor ortaya çıkarmıştır. Denetim raporundaki öneriler süratle işleme konmuştur. İlgili okulun rapor doğrultusunda eksikliklerini tamamlayabilmesi için 27 Nisan 2015 tarihine kadar Bakanlık tarafından süre tanınmış, bu tarihten sonra denetmenler düzeltici faaliyetleri kontrol amaçlı ilgili okulda çalışmalarına devam etmişlerdir. Zamanın kısıtlı olması nedeniyle de bir ön rapor hazırlanmış, süreç devam ederken ilgili sendika eylemlerine devam etmiştir. İlgili sendikanın katı ve uzlaşmaz bir tutum sergilemesi kabul edilemez ve ilgili sendika tarafından devam ettirilen grevlerin ise hiç bir haklı tarafı olmaması yanında sadece çocuklarımızın eğitim haklarını ellerinden almakla ilişkilendirilebilir.

İlgili okulda var olan öğretmenler arasındaki iletişim sorunlarının giderilmesi için de Uzlaşım Derneği ile işbirliği gerçekleştirilerek sorunun giderilmesi için çalışmalar Bakanlığımız tarafından 7 Mayıs 2015 tarihinden itibaren çalışmalar başlatılacaktır.

07 Mayıs 2015 Perşembe gününden itibaren, Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Dairesi Müdür ve Müdür Muavini dönüşümlü olarak ilgili okulda bulunacak ve öğretim yılı sonuna kadar okulda doğabilecek sorunlara anında müdahale ederek eğitimin aksaksız devamlılığını sağlayacaklardır.

2015-2016 öğretim yılına yönelik, ilgili okul ile ilgili gerekli yapısal değişiklikler yapılacaktır.

ÖN RAPOR

Bakanlık açıklamasında Milli Eğitim Bakanlığı Denetleme, Değerlendirme ve Yönlendirme Kurulu tarafından gerçekleştirilen inceleme sonrasında ortaya çıkan ön rapor da kamuoyuyla paylaşıldı ve şunlar aktarıldı:



“05.05.2015 tarihinde denetim ekibi olarak okula yapılan ziyarette okul idarecileri ile görüşülmüş bazı gözlemlerde de bulunulmuştur. Ancak raporun ivedi olarak hazırlanılmasının istenmesi dolayısıyla okulda geniş, kapsamlı bir inceleme ve değerlendirme yapmak açısından sürenin yeterli olmadığı düşüncesindeyiz.

Okul idarecileriyle yapılan görüşmede, okulda grev olmasından dolayı idarecilerin de grev dolayısıyla boşta kalan sınıfları doldurma gayreti içinde bulunmalarından ötürü, görüşmelerimiz de kopuk kopuk ve yeterli sürede gerçekleşmemiştir.

Buna rağmen kısa sürede yapılan görüşmelerde ve okulda yapılan gözlemlerde bazı bilgilere ulaşılmıştır.

Okulda süren grevin sonucu olarak bir grup öğretmen ders yapmamakta, onların derslerine okul idarecileriyle birlikte greve katılmayan ve boş dersi olan bir kısım öğretmen girmektedir. Ancak eylem ve grevlerin daha da uzaması durumunda ders dolduran bu öğretmenlerin de derslere girmek istemeyeceği açıktır. Bundan dolayı bu sınıflara ait ders müfredatlarının tamamlanıp tamamlanamayacağı durumu da şüphe uyandırmaktadır. Kaldı ki bu stresli durumdan öğretmenleri grevde olan sınıf öğrencilerinin yanında diğer öğrencilerin de olumsuz olarak etkilendiği düşünülmektedir. Ayrıca greve giren veya girmeyen öğretmenlerde de yaşanan stres ve gerginlikten dolayı eğitim-öğretim faaliyetleri olumsuz olarak etkilenmektedir.

Okulda süren eylem ve grevlerden dolayı ortaya çıkan eğitim-öğretim aksaklığının etkisini azaltma adına gerek okuldaki tüm idareciler, gerekse eylem ve grevlere katılmayan diğer öğretmenlerin grevde olanlardan dolayı boşta kalan sınıflardaki derslerin yapılabilmesi için sürekli bir gayret içinde oldukları gözlemlenmiştir.

Okul idarecilerinin boş dersleri doldurmakla uğraşmalarının yanında bu sürede yapabilecekleri birtakım düzenlemelerin de olduğu açıktır. Genel denetim raporunda yapılan önerilerin birçoğunun yerine getirilmesi konusunda adımlar atıldığı, ancak bazı yapılması gereken iyileştirmelerin de istenilen düzeyde olmadığı gözlemlenmiştir. Ayrıca ziyarete giden ekip olarak bizlere bilgi verme açısından okul idarecileri olarak yardımcı olmuşlardır.

Tüm okulda grev olduğu şeklinde yapılan duyuruların, ayrıca okul önüne asılan “Bu okulda grev vardır” yazısının tam olarak doğruyu yansıtmadığı görüşündeyiz. Çünkü bir grup öğretmenin greve katılmasının yanında çoğunluk olan diğer grup öğretmen ve idarecilerin eğitim-öğretime devam ettikleri gözlemlenmiştir. Bakanlığımızın bu konuda basına ayrıntılı olarak açıklama yapması yararlı olacaktır.

Haftalık ders programı gibi tartışma konusu olan birçok konuda iyileştirmeler yapılmış olmasına rağmen eylem ve grevler azalmamış, aksine artarak devam etmiştir. Okuldaki eğitim-öğretim faaliyetlerinin olumsuz olarak bu kadar etkilenmesinde de eylem ve grevlerin de etkisinin büyük olduğu kanısındayız. Bundan dolayı ilgili sendika yönetiminin de çocukların eğitim-öğretiminin olumsuz olarak etkilenmesini sona erdirmek açısından eylem ve grev uygulamasını bir an önce bitirmesi gerekir.” 

06/05/2015 19:41
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: mili eğitim bakanlığı, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.