Miraç Kandili Yarın Gece İdrak Edilecek

ads ads ads ads
02/05/2016

ads
Miraç Kandili Yarın Gece İdrak Edilecek

Miraç Kandili yarın gece idrak edilecek.

Din Görevlileri Sendikası (Din Gör-Sen) Başkanı Süleyman Çakır, Miraç Kandili dolayısıyla yayılmadığı mesajda, Hz. Muhammed'in Cenab-ı Hakkın yüksek huzuruna kabul edildiği gece olan “Miraç Gecesi”nin salı gününü çarşambaya bağlayan gece idrak edileceğini belirtti.

“Miraç, Yüce Allah’ın sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’i, dolayısıyla doğrudan insanı muhatap aldığı, beş vakit namazın hediye edildiği ve iman etmiş olarak ölen kimsenin cennete gireceği müjdesinin bizlere ulaştırıldığı mübarek bir gecenin adıdır” diyen Çakır, “insanlık ailesinin içerisine düştüğü çamur deryasından kurtulabilmesinin bu gecede çerçevesi belirlenen ilkelerin doğru anlaşılması ve hayat bulmasıyla mümkün olacağını” ifade etti.

Çakır, Miraç Kandili ’inin ülke, Türk Milleti, İslam alemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını dilediği mesajında şunları kaydetti:

“Sevgi ve kardeşlik tohumlarını dünyanın her yerine ekmek, onu filizlendirmek için var gücümüzle çalışmalıyız. Bu istisnai gün ve gecelerde camilere giderek okunan Kur’an-ı Kerimi dinlemeli, camilerde yapılan sohbetlere iştirak etmeli, Allah’ın lütfettiği sayısız nimetlere, sağlık ve afiyete şükretmeli, ülkemizin, milletimizin ve insanlığın huzur ve barışı için rabbimize dua etmeliyiz.” 

02/05/2016 14:22
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Miraç Kandili, kandil, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.