Mısır’da gerginlik tırmandı

ads ads ads ads
29/11/2014

ads
Mısır’da gerginlik tırmandı

MISIR’da dün darbe karşıtı gösterilerde kan aktı. Biri general, ikisi protestocu olmak üzere en az üç kişi hayatını kaybetti.

Dün sabah saatlerinde başkent Kahire’de bir otoparkta silahlı kişiler, tuğgeneral rütbeli bir Mısır subayını öldürdü. Kahire’nin doğusundaki Matariye semtinde cuma namazı sonrası düzenlenen gösterilere müdahale eden polisin açtığı ateşte ise en az iki protestocu hayatını kaybetti. Mısır İçişleri Bakanlığı, ülkenin çeşitli illerinde cuma namazı sonrasında düzenlenen gösterilerde 145 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak ile Selefi Cephe’nin çağrısıyla düzenlenen gösterilerin dağıtıldığı belirtilerek, “kullanılmaya hazır molotof kokteyli ile havai fişek bulunduran ve kargaşa çıkartmak isteyen 145 kişinin” gözaltına alındığı ifade edildi. Açıklamada, güvenlik güçlerinin başkent Kahire, Beni Suveyf, İskenderiyye ve Şarkıyye illerinde 7 el yapımı bombayı da etkisiz hale getirdiği kaydedildi.

İSKELETOR MASKESİ

Mısır’da darbe karşıtı gösterilere müdahale eden güvenlik güçlerinin giyimleri ise görenleri şaşırttı. Kahire’nin batısındaki Giza kentinde ana yollara konuşlu ‘iskeletor maskeli’ polis ekiplerini çevredekiler şaşkınlıkla izledi. Bu durum halk arasında “rejim gerçek yüzünü gösterdi”, “darbenin yüzü” diye yorumlandı. 3 Temmuz 2013’te Müslüman Kardeşler destekli Cumhurbaşkanı Mursi, Genelkurmay Başkanı Abdülfettah el Sisi tarafından devrilmişti.

Kahire’deki göstericiler ile polis arasında çıkan gerginlikte bir eylemci vurulup yere düştü. 

29/11/2014 09:12
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: mısır, gerginlik, haber dünya
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.