Miya'yı balkondan atan amca konuştu!

ads ads ads ads
20/12/2014

ads
Miya'yı balkondan atan amca konuştu!

Balkondan aşağı attığı 11 yaşındaki yeğenini çok sevdiğini söyleyen Deniz Özarı “o gün hapımı almadığım için bunu yapmıştım”dedi

Girne Sosyal konutlarda kız kardeşinin 11 yaşındaki kızı M.Ö.’yü evin mutfak balkonundan aşağıya atarak ağır yaralanmasına neden olan 33 yaşındaki Deniz Özarı, tutukluluk süresinin dolması üzerine dün Girne’de yeniden yargı huzuruna çıkarıldı.

M.Ö.’nün sağlık durumu konusunda mahkeme bilgi veren polis, halen daha yoğun bakımda tedavi gördüğünü ve hayati tehlikesinin devam ettiğini söyledi.

Ayrıca mahkemede yeminli olarak şahadet veren Özarı’nın doktoru Uzm. Psikiyatrist Tijen Sönmez, mahkeme emri ile Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gören ve polis gözetiminde olan Özarı’nın kaçma gibi bir durumunun olmadığını, kendisinin kaçmayacağına dair söz verdiğini ve hastanede tutuksuz olarak tedavi görmeye devam etmesinin gerektiğini söyledi.

Polisin tabancalı bir şekilde durmasının diğer hastaları da tedirgin ettiğini belirten Sönmez, Özarı’nın cezayi ehliyetinin de bulunmadığını ifade etti.

Bulgular aktarıldı

Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin huzurunda görüşülen davada, İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Emine Taşkın, meselenin tahkikat subayını mahkemeye tanık olarak dinletti.

Polis, Deniz Özarı’nın doktoru Uzman Psikiyatrist Tijen Sönmez’in şahadeti ardından mahkemeye zanlı ile ilgili bulguları aktardı.

Polis, zanlı Deniz Özarı ile ilgili sürdürdükleri soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının cezayi ehliyeti olmadığını söyledi.

“Aile içinde en çok onu severdim”

Polisin aktardığı şahadetin ardından söz alan Deniz Özarı, “Olayın olduğu gün ilaçlarımı almayı unuttum. O yüzden sinir krizi geçirdim. Sinir krizi geçirdiğimde sanki uzun süredir bana olmadığım bir şeyden dolayı yalan söylemişler gibi hissettim. Yaptığımdan dolayı çok pişmanım. Aile içerisine en çok M.Ö.’ü severdim. Ödevelerinde yardım bile ederdim. Bunları bilerek yapmadım. Sinir krizi içinde ne yapacağımı bilemedim”dedi.

Özarı’nın savunmasını dinleyen Fügen Ulutekin, Başsavcılık adına Savcı Emine Taşkın’ın talebini uygun görerek, Deniz Özarı’nın davaları görüşülene kadar Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde iki ayı geçmemek süreyle polis gözetiminde tutuklu kalmasına emir verdi.

Zorkun TAŞER-Diyalog Gazetesi

 

20/12/2014 11:07
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Deniz Özarı, balkon, yeğen, haber kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.