Modern orta yaş krizi yaşı: 25!

ads ads ads ads
02/10/2014

ads
Modern orta yaş krizi yaşı: 25!

Göz önünde olan şöhretli yaşıtları gibi zengin olamayan gençler, orta yaş krizini henüz 25'indeyken yaşamaya başlıyor. Üniversiteden mezun olduktan sonra iş bulamamak bile erken 'orta yaş bunalımı' nedeni.

GQ dergisinin İngiltere edisyonu, bu ayki sayısında orta yaş krizinin yeni adının 'çeyrek yaş krizi' olduğunu yazdı. Habere göre, sosyal medya ve özellikle ünlülerin zenginlik yaşı, gençleri henüz 25 yaşındayken bunalıma sürüklüyor. Yeni nesil, kötü bir ekonomik gelecek ve sosyal medyanın oluşturabileceği risklerle büyüyor. Ünlü yaşıtları gibi zengin olamayanlar, orta yaş krizini erken zamanda yaşıyor. Üniversiteyi bitirdikten sonra bile işsiz kalınması gençleri çeyrek yaş krizine sokmaya yetiyor.

ONLARI GÖRDÜKÇE YETERSİZ HİSSEDİYORLAR

Sosyal medya uygulaması Snapchat'in yaratıcısı Evan Spiegel 24 yaşında milyarder olurken; dünyanın her yerinde fenomen olan Tinder uygulamasının kurucusu Sean Rad ise henüz 27 yaşında. Sosyal medyada milyonlarca takipçisi olan Rihanna, ilk albümünü çıkardığında 19'undaydı. Şu an 26 yaşında olan şarkıcı, geçen yıl 28 milyon euro kazandı. Yine milyonlarca takipçisi olan One Direction grubunu oluşturan gençlerin hepsi 23 yaşının altında.

EVLENME YAŞI BÜYÜDÜ







Sosyal medya gençlerin çeyrek yaş krizine girmelerinde başlıca sebepler arasında sayılıyor. Ünlülerin şaşaalı yaşamları ve sosyal medyadaki paylaşımları, gençlerin daha fazla özenmesine ve kendilerini yetersiz hissetmesine sebep oluyor. Uzmanlar evlenme yaşının bile ekonomik durumla doğru orantılı olduğunu söylüyor. 1981'de erkekler için yaklaşık evlenme yaşı 25 iken günümüzde bu yaş 32. Bunun en önemli nedeni ise, ekonomik yetersizlik. 

02/10/2014 15:14
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: orta yaş krizi
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.