Moody's'ten güçlü dolar uyarısı!

ads ads ads ads
23/03/2015

ads
Moody's'ten güçlü dolar uyarısı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Malezya, Türkiye ve Şili gibi yüksek dış borç ödemesi bulunan ülkelerin para birimlerindeki değer kaybının, şirketlerin dış borç ödemelerini daha maliyetli hale getirdiğini bildirdi.

Moody's'in resmi internet sitesinde yer alan raporda, dolardaki değer artışının geniş dış finansman ihtiyacına sahip ülkelere etkileri değerlendirildi.

Raporda, doların değer kazanmasının, bazı ülkelerin para birimlerindeki değer kaybı ve döviz rezervlerindeki azalış nedeniyle dış baskılar yarattığı belirtilerek, "Bu baskılar, sermaye çıkışlarına veya sermaye girişlerinin belirgin şekilde azalmasına yol açarsa, geniş dış finansman ihtiyacına sahip ülkelere zarar verebilir" denildi.





Malezya, Türkiye ve Şili gibi yüksek dış borç ödemesi bulunan ülkelerin para birimlerindeki değer kaybının, şirketlerin dış borç ödemelerini daha maliyetli hale getirdiği aktarılan raporda, yabancı kreditörlerin, yerel para cinsinden dış borcu yeniden finanse etme isteğinin de azalabileceği kaydedildi.

Raporda ayrıca, Türkiye ve Güney Afrika gibi cari açığı yüksek olan ülkelerin, açıklarını finanse etmedeki zorluklar nedeniyle dış baskılara karşı daha savunmasız oldukları vurgulandı. 

23/03/2015 11:44
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: moody’s, ekonomi, dolar, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.