Moody's'ten seçim açıklaması!

ads ads ads ads
28/08/2015

ads
Moody's'ten seçim açıklaması!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, seçimlerin tekrarlanmasıyla uzayan siyasi belirsizliğin Türkiye'nin kredi notu açısından olumsuz olduğunu açıkladı.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'ten seçim sürecine yönelik açıklama geldi.

Moody's, genel seçimlerin kısa süre ardından 1 Kasım'da seçimlere gidilmesinin Türkiye'nin kredi notu açısından olumsuz olduğunu belirtti.

Moody's tarafından seçimlerin tekrarlanması hakkında yayımlanan değerlendirmede, kısa süre sonra tekrarlanan seçimlerin "uzayan siyasi belirsizlik döneminin dış kırılganlıkları azaltacak, yatırımcı güvenini artıracak ve ekonomik büyümeyi hızlandıracak ekonomi politikalarının uygulanmasını geciktireceği" için kredi notu açısından olumsuz olduğu belirtildi.

Moody's Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir en düşük seviye olan Baa3 düzeyinde, negatif görünümle derecelendiriyor.

Raporda Türkiye'nin içinde bulunduğu ortamda jeopolitik risklerin arttığı ve yatırımcıların gelişmekte olan piyasalardaki risklerden kaçındığı ifade edilerek, "Politika alanında adım atılamaması finansal istikrarsızlığa neden olabilecek bir dış şok riskini güçlendirir" denildi.

Sene başında açıkladığı not değerlendirme takvimine göre bir sonraki kredi notu değerlendirmesini Aralık ayında yapacak olan Moody's Kasım'daki seçimlerin siyasi açmazı çözemeyeceğine dikkat çekti.

Değerlendirmede, "Anketler farklılık gösterse de bir sonraki seçimlerde hiçbir parti tek başına salt çoğunluğa ulaşamayacakmış gibi görünüyor, yani azınlık hükümeti veya koalisyon olasılığına işaret ediyor. Böyle bir hükümet doğası gereği istikrarsız olacaktır" denildi.

Raporda seçim hükümetinin ekonomik reform iştahının da çok sınırlı olacağı belirtildi.

Türkiye'deki siyasi çalkantı ve küresel piyasalardaki oynaklıktan iç talep ve yatırımların etkilendiği belirtilen raporda gayrı safi yurtiçi hasıladaki büyümenin geçen yılki yüzde 2.9 düzeyinden bu yıl yüzde 2.5'e inmesinin beklendiği ifade edilerek, "Kasım ayındaki seçimlerde etkin bir hükümet ortaya çıkmazsa Türkiye'nin yatırımcı güvenini artırma ve muhafaza etme becerisi etkilenecek, Türkiye'nin kredi itibarı üzerinde baskı yaratacaktır" denildi 

28/08/2015 08:38
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Moody’s, seçim, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.