Moskova’dan Ankara’ya yanıt

ads ads ads ads
25/04/2015

ads
Moskova’dan Ankara’ya yanıt

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 1915 Olayları hakkında ‘soykırım’ ifadesini kullanması üzerine Türkiye’nin verdiği sert tepkiye Moskova’dan yanıt geldi.

Putin’in Basın Danışmanı Dmitri Peskov, “Ermenistan ile tarihte olduğu gibi günümüzde de çok yakın ülkeleriz. Sıkı ilişkilerimizin yanı sıra Rusya’da çok sayıda Ermeni kökenli vatandaş yaşıyor. Üstelik Ermenistan’da sadece Rusya Devlet Başkanı değil, başka ülke liderleri de bulunuyordu. Türkiye’nin negatif değerlendirme yapmasını gerektirecek hiçbir neden göremiyorum. Türkiye’de Rusya’yı hedef alan açıklamayı hazırlayanların Putin’in Erivan’daki konuşmasını detaylı biçimde incelemesini tavsiye ediyorum” dedi.

Dışişleri Bakanlığı, Rusya Devlet Başkanı Putin'in 1915 olaylarına ilişkin açıklamasının Türkiye tarafından yok hükmünde kabul edildiğini kaydederek "soykırım" ifadesinin kullanılmasını kınamıştı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Rusya Devlet Başkanı Putin'in, tüm uyarı ve çağrılarımıza rağmen, 1915 olaylarını soykırım olarak nitelendirmesini? reddediyor ve kınıyoruz. Hukukun açık ihlali olan bu tür siyasi açıklamalar Türkiye bakımından yok hükmündedir" denilmişti.

 

25/04/2015 16:34
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: 1915 Olayları, 24 Nisan, ermenistan, Peskov, putin, rusya, Vladimir Putin
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.