Müdür Sınavında Yine Şaibe

ads ads ads ads
22/07/2014
HK

ads
Müdür Sınavında Yine Şaibe

15 ilkokul müdürlüğü sınavı için müracaat süresi üçüncü kez uzatıldı. Kamu Hizmeti Komisyonu, 21 ve 22 Temmuz 2014 tarihlerinde de başvuru kabul edileceğini duyurdu. Öğretmen camiası rahatsız

Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından 7 Temmuz’da yapılan “20 ilkokul müdürlüğü” sınavına ilişkin “Usulsüzlük” tartışmaları devam ederken “15 ilkokul müdürlüğü” sınavı için müracaat süresinin üç kez uzatılması sendika ile komisyon arasında yeni bir kaos yarattı.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, 15 ilkokul müdürlüğü sınavı için müracaat süresinin sürekli olarak uzatılmasındaki amacın “20 müdürlük” için 7 Temmuz’da yapılan sınava girip de başarısız olanlara ayrıcalık tanımak olduğunu öne sürdü.

“Müdürler başından belli, sınav usulsüzlüğün bahanesi” diyen Elcil, “Zaten Derviş Eroğlu talimatlı bir Kamu Hizmeti Komisyonu’ndan da beklenen budur. Bence hiç uzatmasınlar. Müdür yapmak istedikleri ve bunun için çabaladıkları kişilere sınav sorularını da versinler tam olsun” diye konuştu.

Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Kamil Kayral ise “usulsüzlük” iddialarını yalanladı.

Kamil Kayral, “Müracaat süresini birkaç kez uzattık, çünkü soru bankasında yeteri kadar soru birikmediğinde sınav tarihi veremiyoruz. Dolayısıyla başvuru sürelerini de uzatıyoruz. Kaldı ki, başvuru süresi uzatma işi ilk kez bu sınav için de yapılmadı. Diğer mevkilerde de daha önce böyle bir uygulama yapıldı” dedi.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN 

22/07/2014 12:07
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: sınav, müdürlük sınavı, ktös, şener elcil
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.