Muhtarlar eyleme hazırlanıyor

ads ads ads ads
13/02/2016

ads
Muhtarlar eyleme hazırlanıyor

Hüseyin Barbet, kendilerine verilen ‘asgari ücret’ sözünün hala yerine getirilmediğini belirtti.

Pelin YÜKSELAY/Diyalog

Muhtarlar Birliği Başkanı Hüseyin Barbet, kendilerine verilen ‘asgari ücret’ sözünün hayat geçirilmediğini belirterek, eylem uyarısında bulundu.

Diyalog Gazetesi’ne konuşan Barbet, aylar öncesinde kendilerine asgari ücreti yükselteceklerine dair hükümet tarafından söz verildiğini ifade ederek, kendileri ile dalga geçildiğini, halen konu ile ilgili hiçbir çalışma yapılmadığını kaydetti.

Türkiye’de muhtarların dört kaleme, Kıbrıs’ta ise muhtarların 56 farklı kaleme imza attıklarını dile getiren Barbet, yaptıkları hiçbir çalışmanın karşılığını alamadıklarını, hükümetin kendilerini insan yerine koymadığını savundu.

“Bu hükümete son çağrımdır”

‘Bu hükümete son çağrımdır’ diyen Barbet, verilen sözlerin bir an önce yerine getirilmesini istedi.

Şu anda asgari ücretin yarısı kadar bir katkı payı aldıklarını dile getiren Barbet, hükümetin devlet memurlarına 13. Maaşlarını ödediğini, hayat pahalılığını verdiğini ancak kendileri için en ufak bir çalışma dahi yapılmadığını dile getirdi.

“Hükümetler muhtarların öneminin farkına yıllardır varamadı” diyen Barbet, 5 ilçede 240 tane muhtarın büyük özveri ile hizmet verdiğinin altını çizerek, sorunlarının bir an önce çözüme kavuşturulmasını talep etti.

“Şok eylemlere gidebiliriz…”

Barbet, her an şok eyleme gidebileceklerini dile getirerek, eyleme gitmeleri halinde çoğu işlemin duracağını ve vatandaşın mağdur olacağını sözlerine ekledi.

İçişleri Bakanlığı tarafından kendilerine muhtar oldukları için ayrı bir kimlik de verildiğini belirten Barbet, çoğu makamın bu kimlikleri kabul etmediğini ve bundan dolayı da büyük sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Tüm bunların hükümetin ayıbı olduğunu kaydeden Barbet, ‘bizi çileden çıkarmasınlar, eylem yapmaya zorlamasınlar’ dedi.

 

13/02/2016 14:45
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Hüseyin Barbet, MUHTAR, ASGARİ ÜCRET, HAVADİS, KIBRIS
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.