Mühür vurmak için Özersay yeterli olacak mı?

ads ads ads ads
05/11/2017

ads

Cenk Uzunoğlu Cenk Uzunoğlu


Geçen hafta sonu İstanbul’da Halkın Partisi’nin organize ettiği toplantıda Özersay ve parti yetkililerini ilk defa dinleme fırsatım oldu.

Toplantı ile ilgili bu ilk yazıda toplantıda söylenenlerin ötesine geçip geri bildirim de içeren gözlem ve düşüncelerimi paylaşacağım.

Toplantıda ifade edilenlerden arda kalan notlarımı da bir sonraki iki yazıda paylaşacağım.

***

Diğer partilere göre Halkın Partisi farklı bir ‘’problem’’ ile karşı karşıyadır. Parti lideri olarak Özersay diğer parti liderlerine göre partisinin açık ara önünde olması bana göre sağlıklı bir görüntü vermemektedir. Seçim kampanyası sürecinde bu görüntü ve algı, gelişime açık alan olarak parti lideri Özersay ve parti yetkilileri tarafından ele alınması gerekli bir konudur.

Özellikle kökten değişim gibi son derece büyük bir iddia ile siyasete girilmişse bunun bir kadro hareketi olduğu başlangıçtan itibaren çok daha ön plana çıkması lazımdı.

Liderin çok ileride koşuyor olmasından liderin etrafındaki yol arkadaşları da ses çıkarmadan faydalanarak siyasette zor elde edilebilecek başarıları hızlı bir şekilde elde edebilirler. Bu durum inanın böyle devam etmez, uzağa gidebilmek er ya da geç problem olmaya başlar. Seçimlerde iktidara tek başına ya da koalisyon olarak gelinirse kamuoyu önünde itibar kaybına varan derecede iyice sırıtmaya başlar.

Yönetim biliminde yeri vardır, yola köklü değişim yapmak için çıkanlar bir süre sonra hız ile uzun vadede gidilecek mesafe arasında bir ikilem ile karşı karşıya kalır.

Önemli olan ilk hedefe hızlı varmak değil kadro olarak en uzağa gidebilecek şekilde hareket etmeyi kamuoyu önünde başarmaktır.

Partinin lideri bile olsa bir kişiye bu kadar bağımlı olunması ilerisi için de düşündürücüdür.

En basitinden iki sene sonraki başkanlık seçimlerinde Özersay aday olup kazanırsa, bu parti sürdürülebilir bir konumda kalabilir mi sorusunu insanın aklına getirir.

Bunun için seçim sürecinde diğer parti yetkililerinin de samimi bir şekilde ön plana çıkacağı ortamı yaratmanın çabası içine bir an önce girilmesi gereklidir. Özersay sahneyi yol arkadaşları ile paylaşmanın yolunu bulması gerekli olduğu görüşündeyim. Girilecek olan seçim başkanlık seçimi değildir.

Toplantıda Özersay’ın ‘’biraz da siz konuşun’’ dercesine işaret vermesiyle iki üç tane parti yetkilisi söz almış olsa da sanki de tez sunumu yaparmış tedirginliği ile bunu yaptılar sanki.

Söylediklerini bitirdiklerinde Özersay, hoca olmanın da etkisiyle en son sözü kendisi söyleme ihtiyacını hissetti.

Bunu iyi niyetle diyaloğun kalitesini daha da artırmak için yapmıştır ama yarattığı algı bir süre sonra bu parti Özersay olmasa ne yapar sorusunu gündeme getiriyor.

***

Özersay tamamdır da HP’ye mühür vurup parti içerisinden tercih yaptıracak derecede kamuoyunun tanıdığı ve değişimi yapabilecek yetkinlikteki adayları bulup gösterebilecekler mi hep birlikte göreceğiz.

Siyasi konjonktür, tespit ve söylemler hepsi yerli yerine oturmuştur.

Diğer bir deyişle ‘’lokantanın’’ konumu ve menü tamamdır.

Şef de güven vermektedir.

Müşteri de lokantanın içinde ve önünde beklemektedir.

Bilinmeyen değişim menüsünün mutfakta pişirilip pişirilemeyeceğidir.

Bununla ilgili de ilk ipucu bu menüyü kimlerin pişireceğinin tespitidir.

Bekleyip göreceğiz.

Başarmalarını istiyoruz.

Başarılı olmalarını istememizin bir sebebi de ayni bölgeye benzeri menüyü sunan diğer ‘’lokantaların’’ da gelmesine sebep olacağı içindir.

Toplum esas bu olduğunda kalıcı olarak umutlanmaya ve kazanmaya başlayacaktır.

05/11/2017 00:11
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: cenk uzunoğlu
MANŞETLER

HK Cenk Uzunoğlu

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.