Mülteciler Mersin'e Ulaştı

ads ads ads ads
24/11/2014

ads
Mülteciler Mersin'e Ulaştı

Girne açıklarında Tanzanya bayraklı gemide batmak üzereyken Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin başarılı çalışması sonrası kurtarılan 225 mülteci Mersin Limanına ulaştı. Mülteciler otobüslere bindirilerek Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Cumartesi gecesi gece Girne açıklarında motorunda meydana gelen arıza sonrası sürüklenen içinde mültecilerin bulunduğu Tanzanya bayraklı gemi Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı ve KKTC Sahil Güvenlik ekipleri tarafından gecenin ilerleyen saatlerinde kurtarıldı. Gemideki 225 mülteci yapılan işlemlerin ardından uluslararası kurallar gereği çıkış yaptıkları yer olan Mersin’e getirildi. Özel bir feribotla Mersin’e getirilen mültecilere polis ve Sahil Güvenlik Botuda eşlik etti. Aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu mülteciler Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. 

Göçmenlerden biri gazetecilere yaptığı açıklamada, Avrupa’ya gitmek için gemiye bindiklerini ve batma tehlikesi geçiren gemilerinin askerler tarafından kurtarıldığını söyledi. Ayrıca korkmadığını ve Türkiye’de kalmak istediğini ifade etti. 

Kaynak: CİHAN

24/11/2014 08:02
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: mülteci, kktc, girne, sos, mersin, haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.