Murat Gezici'den Kıbrıs yorumu

ads ads ads ads
21/04/2015

ads
Murat Gezici'den Kıbrıs yorumu

Gezici Araştırma Şirketi'nin sahibi Murat Gezici Kıbrıs sonuçlarını değerlendirdi.

Murat Gezici'nin Kıbrıs yorumu: "Kudret Özersay seçime bir hafta kala % 9-11 civarında bir oyu Eroğlundan aldı. Bunun sebebi son haftaya girerken UBP’li bazı belediye başkanlarını açıkça Kudret Özersay'a destek vermeleridir. Eroğlu'nun Ulusal Birlik Partisinin son kurultayında iki adaydan birine verdiği açık destek belediye seçimlerinde adayları belirlemeye kalkması bu sonucu hazırladı. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun belediye seçimlerde tarafsız olmayışı kaderini belirledi.

2. Tur seçimleri 26 Nisan Pazar günü yapılacak bu seçimde bağımsız aday Sn. Mustafa Akıncı % 60 civarında oy alma ihtimali oldukça yüksek. Sn. Derviş Eroğlu ise % 40 civarında veya altında bir oy alma ihtimali var.

Kuzey Kıbrıs halkı tarafsız objektif ve Kıbrıs sorununu çözebilecek bir Cumhurbaşkanı istiyor. Kuzey Kıbrıs'ın en önemli sorunları arasında yoksulluk, yolsuzluk ve işsizlik oranlarında önceki yıllara göre oldukça artış görülüyor olması seçimin kaderini belirleyecek.

Sn. Mustafa Akıncı'nın halk tarafından büyük bir sempati yakalaması, 3 dönem Lefkoşa belediye başkanlığı yapmış olması aynı zamanda Başbakan Yrd. dönemi şeffaf ve temiz bir geçmişe sahip olması güçlü bir aday olmasının ana sebebidir. 

21/04/2015 08:30
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: murat gezici
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.