Müteahhitlerin eylemi devam ediyor

ads ads ads ads
06/10/2015

ads
Müteahhitlerin eylemi devam ediyor

Şehir Planlama ve emirnameler konusunda müteahhitlerin başlattığı eylem sürüyor.

Müteahhitlerin eylem gerekçeleri bugün de Başbakanlıkta ele alınıyor. Başbakanlıktaki toplantıya, tüm taraflarçağırıldı.

Öte yandan Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer,müteahhitlerin eylemi kaldırmak için Hükümet kanadından somut adım beklediğini yineledi.

İki gündür devam eden görüşmelerde ‘imar emirlerinin’ yayımlanması konusunda belli bir uzlaşı yakalandığını kaydeden Gürcafer, ancak uzlaşının taahhüt düzeyinde kalması halinde eylemin geri çekilmeyeceğini bildirdi.

Gürcafer, ‘imar emirlerinin’ yanı sıra müteahhitlerin diğer taleplerinin takvimlendirilmesinin beklendiğini de aktararak, ilgili bakanlıkla teknik toplantıların sürdürüleceğini söyledi. 

GÜRPINAR: ÇÖZÜM PLANI HAZIR

İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar, Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliğinin eylemi konusunda açıklama yaptı.

Gardiyanlar Birliği yetkililerini kabulde bir soru üzerine açıklama yapan Gürpınar, Birlik yetkilileri ile dün uzun süren bir görüşme yaptıklarını ve sıkıntıların çözümü için bir çözüm planı hazırladıklarını söyledi.

Gürpınar, “sorunların bir kısmıfiziki sorunlardır. Bir kısmı eleman yetersizliği bir kısmı da organizasyondan kaynaklanır. Oturup görüştük ve bir planlama yaptık. Planlamadan sonra buradaki eylemlerini kaldırdılar ancak Şehir Planlamadaki eylemlerini bir süre daha yönetim kurulu olarak sürdürme kararı aldılar. Bugün yeniden görüşme yapacağız. Bizim düşüncemiz bu yaptığımız mutabakat çerçevesinde ilerlemeler olduğu sürece bu eylem gereksizdir. Bir uyarı mahiyetinde grev yaptıklarını söylemişlerdi. Bu grev maksadına ulaştı. Takvimleme çalışmasından sonra grevin devam etmesi bize göre doğru değildir” dedi.

Kaynak: BRTK

06/10/2015 13:55
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.