Müzik, sınır tanımadı

ads ads ads ads
22/10/2017

ads
Müzik, sınır tanımadı

Lefkoşa’da Atelier Kabuk Atölyesi'nin organizasyonu ile  dün gerçekleştirilen etkinlik ile müzik adanın her iki yarısını birleştirdi. Etkinlik çerçevesinde 190 kişi eş zamanlı olarak 49 metrelik flüt çaldı. Müzik, sınır tanımadı.

Etkinlikte 3 dilde yapılan açıklama şu şekilde:

Geçmişte, günümüzde ve gelecekte solunan hava aynıdır, birdir.
Yaşamın başlangıcından beri oksijenin nefes olarak alınıp karbondioksit olarak dışarıya verilmesi ve onun da doğa aracılığıyla oksijen olarak yeniden hayat buluşu hiç değişmeden günümüze kadar devam etmiştir. Farklı dönemlerde, farklı insanlar ve canlılar tarafından solunmuştur. Sözde değişmiş ancak özde değişmeden bir nefes olarak günümüze kadar ulaşmıştır.
Parçalara bölünmüş, birleştirilince tek olan ve çok kişinin aynı anda çalabileceği, kamıştan flütün yapım amacı, bizi hayatta tutan birincil unsur olan nefesin zamanın ötesinde, geçmiş, gelecek ve bugünde de bizi birbirimize bağladığını hatırlatmak ve soluduğumuz havayı notalara gizleyip, onu diğer duyu organlarıyla da algılanabilir kılmaktır. 
Bir gökyüzü ve bir nefes vardır.

ff-002.jpg

The air of the past, present and future is one and the same. 
The cycle of oxygen, it’s transformation from breathing to carbon dioxide and the rebirth of oxygen through nature has been unchanged since the beginning of life. During different time periods, different people and living beings have shared and breathed the same air. Transformed through time while the same in essence, the air has reached our days as one breath.
This flute is made from individual pieces and can become one when uniting the pieces together. It has been made to capture the air we breathe in musical notes, making it perceivable by our senses. This breath is what keeps us alive and it is beyond measure, beyond the past and the future. Remember that this breath is what connects us to one another.
There is only one sky and one breath.


Ο αέρας που αναπνέουμε ειναι ο ίδιος αέρας σημερα, στο παρελθόν και στο μέλλον.
Ο κύκλος του οξυγόνου, η μετατροπή του μέσω της αναπνοής σε διοξείδιο του άνθρακα και η αναγέννηση του οξυγόνου με τη βοήθεια της φύσης, παραμένει αμετάβλητος απο την αρχή της ζωής. Διάφοροι άνθρωποι και έμβια όντα, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, έχουν μοιραστεί και έχουν εισπνεύσει τον ίδιο αέρα. Αλλαγμένος μέσα απο τον χρόνο αλλά ο ίδιος στην ουσία, έφτασε στις μέρες μας ως μια αναπνοή.
Αυτή η φλογέρα είναι φτιαγμένη απο ξεχωριστά κομμάτια και μπορεί να γίνει ένα όταν αυτά τα κομμάτια ενωθούν. Ο λόγος που φτιάχτηκε ειναι για να μεταμορφώνει τον αέρα που αναπνευουμε σε μουσικές νότες, κάνοντας τον αντιληπτό απο τις αισθήσεις μας. Η αναπνοή μας είναι αυτή που μας κρατάει ζωντανούς και είμαι πέρα από τον χρόνο, πέρα απο το παρελθόν και το μέλλον. Να θυμάστε πως τούτη η αναπνοή ειναι αυτή που μας ενώνει. 
Υπάρχει μονο ένας ουρανός και μόνο μια αναπνοή.

22/10/2017 11:35
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kıbrıs, lefkoşa, flüt
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.