İş stresinden kurtulmak için...

ads ads ads ads
27/03/2017

ads
İş stresinden kurtulmak için...

Neredeyse günümüzün büyük bir bölümü iş yerinde geçiyor. Dolayısıyla yaşanan bir takım sorunlar sonucunda maalesef psikolojik bozukluklar meydana gelebiliyor.

İş yerinde yaşanan bir takım sorunlar beraberinde ruhsal problemler yaratabiliyor. Bu problemler zamanla psikolojinin bozulmasına dolayısıyla sağlığımızın da kötü yönde etkilenmesine neden olabiliyor.

Fakat birazdan vereceğimiz önerileri dikkate alırsanız psikolojik olarak kendinizi daha iyi hissederek, kuş gibi hafifleyeceksiniz…

İşte iş stresinden kurtulmanızı sağlayacak altın öneriler…

Öğle tatilinde temiz hava alın

Öğle tatillerini kapalı ortamlarda geçirmek yerine dışarı çıkın. Yakın park veya bahçelerde 15-20 dk arası bir yürüyüş bütün olumsuzlukları unutmanızı sağlayabilir.

Sevdiğiniz müzikleri dinleyin

İş ortamınız çok gürültülüyse ve çalışırken çok fazla stres altında olduğunuzu düşünüyorsanız müzik işinize yarayacaktır. Melodik sesler biyolojik açıdan depomin hormonlarının salgılanmasını kolaylaştırıyor.

Dolayısıyla durumu çok fazla abartmayıp iş yerinde en fazla 30 dk müzik stresinizi gidermenize oldukça fayda sağlayacaktır.

Şükrederek mutlu olun

İş yerinizde yaşadığınız olumsuzlukları düşünmek yerine iyi olan şeylere yönelmeye çalışın. Yaşadığınız günü bugün son günüm dermişçesine yaşayın.

Başını sokacağınız bir eviniz ve yiyecek yemeğinizi alacak parayı kazanabiliyorsanız, halinize şükredip mutlu olmayı deneyin.

Sıcacık bir duş her sorunu çözer

Eve gittiğinizde yaşadığınız sıkıntıları bir kenara bırakıp sıcacık bir duş alın. Küvetiniz varsa eğer içini sıcak suyla doldurarak hoş kokulu yağlar ekleyin.

Bir de sevdiğiniz bir müziği açarsanız tüm sıkıntı ve stresinizi unutmanız kaçınılmaz olacaktır. 

27/03/2017 14:08
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: İş stresi, yaşam, hayat,
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.