BKP, LGBT bireyleri koruyacak yasaların yürürlüğü konmasını istedi

BKP Gençlik Kolları Başkanı Kemal Gülercan, eşcinselliğin ne bir hastalık ne de suç olduğunu belirterek, ayrımcılığa maruz kalan, dışlanan ve suçlu olarak görülen LGBT bireyleri koruyacak yasaların yürürlüğe konması gerektiğini belirtti.

ads ads ads ads
17/10/2011

ads
BKP, LGBT bireyleri koruyacak yasaların yürürlüğü konmasını istedi

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Gençlik Kolları Başkanı Kemal Gülercan, eşcinselliğin ne bir hastalık ne de suç olduğunu belirterek, ayrımcılığa maruz kalan, dışlanan ve suçlu olarak görülen LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel ve transcinsel ) bireyleri koruyacak yasaların yürürlüğe konması gerektiğini belirtti.

BKP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs’ın kuzeyinde İngiliz Koloni döneminden kalma Fasıl 154 Ceza Yasası’nın eşcinsel ilişkileri ‘doğaya aykırı ilişki’ çerçevesinde suç kapsamına sokan 171. maddesinin insan haklarına aykırı ve çağdışı bir yasa olduğunu vurgulayan Gülercan, “Bu çağdışı yasaya dayanarak eşcinsel ilişkiyi suç kapsamında değerlendirip, tutuklamalar ve cezai kovuşturmalar gerçekleştirmek kabul edilemezdir. Ceza yasasının 171. maddesi derhal kaldırılmalıdır. Eşitlikçi ve özgürlükçü yasalarla LGBT bireylerin maruz kaldığı ayrımcılığın ve insan hakları ihlallerinin önüne geçilmelidir” dedi.

LGBT bireylerin cinsel yönelimleri veya cinsiyet kimlikleri nedeniyle şiddete maruz kalmalarını kınadıklarını vurgulayan Gülercan, “Meclis’teki tüm partiler cinsel yönelim veya cinsiyet kimliği nedeniyle ayrımcılığın ve şiddetin hukuka aykırı olarak kabul edilmesi için yasal düzenleme gerçekleştirmekle yükümlüdürler” ifadesini kullandı.

Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine dayalı ayrımcılıkla mücadele etmek için kapsamlı yasal düzenlemelerin şart olduğunu kaydeden Kemal Gülercan, “Ayrıca siyasetçilerin, hükümet yetkililerinin ve medyanın homofobik ve transfobik söylemleri son bulmalı, şiddet ve nefret içeren dil kullanılmamalıdır” dedi.

Kıbrıs’ın kuzeyinin, casinoların, gece kulüplerinin hâkim olduğu ve kadın ticaretinin yapıldığı bir bölge haline dönüştürüldüğünü belirten Kemal Gülercan, “Toplumsal ahlaktan bahsedenler, toplumsal utancımız olan kadın ticaretine ve bataklıklardan farksız gece klüplerine neden ses çıkarmıyor” ifadesini kullandı.

BKP Gençlik Kolları Başkanı Kemal Gülercan, insan onurunun ayaklar altına alındığı, toplumsal utanç olarak değerlendirdiği gece kulüplerinin kapatılmasını ve kadın ticareti yapanlar hakkında yasal işlem başlatılmasını da talep etti.

17/10/2011 14:49
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: LGBT koruma yasaları
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.