Android O nasıl olacak? Ne zaman yayınlanacak?

ads ads ads ads
28/03/2017

ads
Android O nasıl olacak? Ne zaman yayınlanacak?

Android O geçtiğimiz günlerde geliştirici sürümüyle kullanıcılara sunulmuştu. 17-19 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Google I/O etkinliğinde tanıtılacak olan Android Oreo hakkında bilmeniz gereken her şeyi sizler için bir araya getirdik.

Android Oreo ile birlikte kullanıcılara birbirinden yeni özellikler sunacak olan Google, kaliteli bir Android deneyimi için oldukça titiz bir çalışma yürütüyor.

Android için devrim niteliğindeki bir güncelleme olacak Android Oreo ile gelecek yenilikleri sizler için derledik. Android Oreo ile ne gibi yenilikler bizi bekliyor?

Android O ile ekstra pil tasarrufu!

Android, yeni sürümü ile kullanıcılarına sunacağı en büyük yeniliklerden birisi ise, arka plandaki uygulamaları sınırlandırarak, ekstra pil tasarrufunusağlayacak olmasıdır. Marshmallow sürümüyle ortaya çıkan ve daha sonrasında ise Nougat güncellemesi ile geliştirilen Doze modu, Android Oile başka bir boyuta taşınacak.

Doze modu, telefonunuz uykudayken, ekran kapalıyken ve şarj olmuyorken devreye giriyor arka planda çalışan uygulamaların tükettiği batarya miktarını minimuma indirmede oldukça yardımcı olmakta.

Son zamanlarda yakındığımız pil sorununu çözüme kavuşturacak olan Google, yeni Android sürümü ile beraber arka plandaki uygulamaları sınırlandıracak. Android O ile birlikte sadece belirli uygulamalar arka planda açık kalacak. Kısacası, arka plandaki uygulamalar ciddi bir şekilde sınırlandırılacak.

Bildirimler tamamen iyileştirilecek!

Bildirim ekranı üzerinde sürekli iyileştirme güncellemeleri yayınlayanGoogle, Android O ile birlikte bildirim ekranında ciddi anlamda düzenlemeler yapacak.

Yeni bildirim ekranından bahsedecek olursak, Android O ile gelen bildirimleri farklı kategorilere ayırabileceksiniz.



Otomatik doldurma ile zaman kazanın!

Android O ile birlikte gelecek olan bir diğer yenilik ise, kullanıcılara işlerini seri bir şekilde yürütmesine olanak sağlayacak.

Google'un kullanıcılarına sunacağı bu yeni özelliğe baktığımız da, bir tür şifre yöneticisine benzer bir işleyişe sahip olduğunu görmekteyiz. Giriş bilgileriniz ve bu tür tekrarlanan bilgileriniz, ayrı sunulacak API sayesinde otomatik olarak doldurabileceksiniz.

XML yazı fontları

Kullanıcıların Android'i tercih etmelerinden ki en büyük etkenin, Android'in kullanıcılara sunmuş olduğu kişileştirme özgürlüğü diyebiliriz.

17-03/26/android-o-xml-yazi-fontlari-shiftdelete-1490536383.PNG

Android O ile birlikte kullanıcılar, XML yazı fontları üzerinden, kendi klavyelerini rahatlıklar kişileştirebilecekler. Android kullanıcılarının akıllı telefonlarını kendi zevklerine göre dizayn etmeleri için kolaylıklar sağlamaya devam ediyor.

Adaptif hale getirilmiş ikonlar

Android kullanıcıları Oreo, ile birlikte adaptif hale getirilmiş ikonlar ile karşılaşacaklar. Bu yeni ikonlar telefonunuzun arayüzüyle rahatlıkla uyum sağlayabilecek.

Yeni güncelleme ile daha tutarlı hale gelen bu ikonlar, telefonunuzun modeline göre farklılık gösterecek. Android başlatıcınızın içerisinde simgeler, uygulama kısayolları, Ayarlar ve paylaşım diyaloglarında yeni animasyonlar ekleneceğini de belirtelim.

Uygulamalar için geniş gamut renk seçenekleri

Android O, DCI-P3, AdobeRGB, ve Pro Photo RGB renk seçeneklerini desteleyecek. Bu da şu anlama geliyor ki, cihazdaki uygulamalara özel olarak farklı renk profilleri, oluşturulacak.

17-03/26/android-o-ozellikleri-shiftdelete.jpg

Cihazının geniş renk gamutundan yararlanacağınız bu özellik sayesinde, daha canlı renkler sizi bekliyor. Kullanacağınız uygulamaya göre değişecek bu renk profilleri yeni Android'in büyük özellikleri arasında yeri almakta.

Ses ve Bağlantı

Android kullanıcılarının yoğun isteğini dikkate alan yetkililer, Android O ile birlikte hi-fi ses codec'lerini desteleyecek. Söz konusu codec bileşenine örnek olarak Sony'nin LDAC'ni örnek gösterebiliriz. Yeni Oreo sayesinde,Bluetooth ile bağlandığımız cihazlarından yüksek kaliteli müzikler dinleyebileceğiz.

17-03/26/android-o-ses-ve-baglanti-shiftdelete.jpg

Bunun dışından bağlantı alanında da büyük yenilikler sunacak olan Oreo, Neighbor Awareness Networking (NAN) adı verilen bağlantı özelliği sayesinde, internet erişim noktası olmadan bu tür aletlere, Wi-Fi ağı üzerinden iletişimi sağlayabileceksiniz.

Klavye Gezintisi

Yeni Android ile gelecek klavyelere göz atacak olursak, yetkililer arayüz boyunca bizlere daha rahat gezinmemize oldukça yardımcı olacak.

Google, klavye navigasyonu için yeni "ok" ve "sekme" için özel öngörülebilir modeller tasarladığı belirtti. Aradığımız şeyi kolayca bulabilmemiz için ve arayüz içerisinde hızlı bir şekilde gezinmemiz için geliştirilen bu yeni klavyeler oldukça kullanışlı olacak.

Yüksek performanslı ses için yeni API eklenecek!

Devrim niteliğinde ki bu güncelleme sayesinde Android kullanıcılarına, uygulama arasında yapacakları geçişler sırasında, yüksek performanslı, düşük gecikmeli ses kullanıma yeni eklenecek API sayesinde olanak sağlanacak.

Çoklu pencere hataları düzeltildi!

Çoklu pencere deneyimini daha da geliştirilecek olan yetkililer, yeni sürüm ile birlikte çoklu pencere ile ortaya çıkan hataları düzeltecek.

Daha istikralı çoklu pencere deneyimi için özel olarak bir API sunacak olanGoogle, WebView hataları tek tek gözden geçirerek, çözüme kavuşturacak.

Picture In Picture modu

Yazının başından beri Android'in çoklu pencere özelliğini geliştireceğinden bahsedip durduk. Android kullanıcılarına sunduğu PiP (Picture In Picture)ile birlikte çoklu pencere moduna farklı bir anlayış katacak.

PiP modu sayesinde kullanıcılar, telefonunda bir şeyler izlerken bir yandan, arkadaşlarınızla kolaylıkla mesajlaşabileceksiniz. Oldukça kullanışlı hale gelecek olan çoklu pencere modu, tablet kullanıcılarına da sunulacağı belirtildi.

Telefonunuzun veya tabletinizin, en/boy oranını tanımlayan PıP moduna, izlediğiniz videoyu ekranınızın farklı bir köşesine atıp, diğer bir köşeden de diğer başka bir işinizi yürütebileceksiniz. (shiftdelete.net) 

28/03/2017 15:31
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: android o, google, android o nedir, android o özellikleri, android o ne zaman çıkacak,
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.