Android'den 'tam güneş tutulması' sürprizi

Milyonlarca kişinin merakla beklediği Güneş tutulması için geri sayım başladı.

ads ads ads ads
14/08/2017

ads
Android'den 'tam güneş tutulması' sürprizi

Güneş tutulması esnasında gezegenimizin uydusu Ay, Güneş’in önünde kalacak. Güneş tutulması 21 Ağustos'ta gerçekleşecek. Güneş tutulması için ABD merkezli teknoloji devi Google ve NASA da harekete geçti.

  •  

    Bilim insanlarının "ABD'den izlenebilen en büyük güneş tutulması" olarak nitelendirdiği gökyüzü şenliği için geri sayım başladı.

  •  

    ABD merkezli teknoloji devi Google, yeni Android sürümünün resmi ismini açıklamak için yılın önemli astronomik olaylarından birisi olan tam güneş tutulmasını bekliyor.

  •  

    Şirkete yakınlığı ile bilinen gazeteci David Ruddock'un iddiasına göre, Google'ın bu tarihte yapacağı açıklama ile "Android O, gerçekten Android Oreo mu olacak?" Sorusu yanıt bulacak.

  • NASA'DAN AÇIKLAMA

    NASA'DAN AÇIKLAMA

    ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) tarafından 21 Ağustos’ta beklenilen güneş tutulması ile ilgili açıklama yapıldı.

  •  

    NASA tarafından yapılan açıklamada, ABD’de 21 Ağustos tarihinde güneş tutulmasının net olarak izlenebileceği eyalet ve şehirlerin ismi açıklandı. ABD’nin belirli eyaletlerinden izlenecek güneş tutulmasının 2 ile 3 dakika arasında görünebileceği belirtildi.

  • ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) tarafından yapılan açıklamada, güneş tutulmasının en net şekilde görünebileceği eyaletler olarak; Oregon, Idaho, Wyoming, Nebraska, Missouri, Illinois, Tennessee, North Carolina gibi eyaletlerin yanı sıra çeşitli şehirlerden de görünebileceği duyuruldu. Bazı eyalet yöneticileri ise 18 Ağustos - 21 Ağustos tarihleri arasında üç gün halka açık park alanlarında ve ücretsiz güneş gözlükleri dağıtılacağını belirterek, şehirlerde üç gün boyunca festivaller düzenleneceğini açıkladı.

  •  

    21 Ağustos’ta tam güneş tutulması yaşanacak. Güneş tutulması esnasında Ay, Güneş’in önünde kalacak. 

  •  

    Sadece ABD’den izlenebilecek tam tutulma, DKIST teleskopu ile de ölçümlenecek. 

14/08/2017 17:04
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: android, güneş tutulması
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.