Bill Gates akıllı telefona sahip olma yaşını açıkladı

ads ads ads ads
25/05/2017

ads
Bill Gates akıllı telefona sahip olma yaşını açıkladı

Modern bilgisayar endüstrisinin en büyük patronlarından biri olan Bill Gates, çocukların teknoloji ile bağı hakkında açıklamalarda bulundu.

Bill Gates verdiği bir röportajda 14 yaşına gelene kadar çocuklara cep telefonu alınmaması gerektiğini söyledi. Bill Gates'in bu açıklamaları, teknoloji uzmanları ve ebeveynlik uzmanları tarafından da desteklendi ve çocukların olabildiğince uzun süre teknolojiden uzak tutulması gerektiği açıklandı.

Dört yıl üst üste dünyanın en zengin adamı olan Bill Gates ve eşi Melinda, çocuklarına 14 yaşlarına gelene kadar telefon almalarını yasaklamış. Bill Gates ve eşi ayrıca ailecek daha çok zaman geçirebilmek için çocuklarına televizyon izleme konusunda da limit koymuşlar.

 Bill Gates: 14 yaşına kadar çocuklarınıza cep telefonu almayın

Bir İngiliz gazetesine konuşan Bill Gates, evde koyduğu disiplin kuralları hakkında şunları söyledi: “Yemek yerken masada asla cep telefonu bulundurmuyoruz, çocuklarımızın 14 yaşına gelene kadar cep telefonları olmuyor ve hatta bize diğer çocukların telefonları olduğundan dolayı da bol bol şikayet ediyorlar. Çoğu zaman televizyon izleyecekleri saate de bir limit koyuyoruz ve böylelikle makul bir zamanda yatıp uyuyabiliyorlar.”

Teknolojiyi nasıl daha iyi şeyler için kullanabilecekleri yönünde çocuklarını yönlendirdiklerini ifade eden Bill Gates sözlerini şöyle sürdürdü: “Her ülkede ve her evde çocuklar böyle ebeveynlerle yaşayamıyor, onlar için teknoloji kullanımı çok abartılmış olabiliyor. Örneğin, Avusturalya’da, çocuklar henüz 10 yaşlarına gelmeden, 5 çocuktan birinin bir cep telefonuna sahip olduğunu biliyoruz. 12 yaş ise ülkedeki çocukların çeyreğinden fazlasının cep telefonuna sahip olduğu bir yaş...”

İşin gençlere pazarlama kısmına rağmen demek ki teknoloji piyasasının sahipleri söz konusu olan kendi çocukları olunca meseleye biraz daha tedbirli yaklaşıyorlar.

Vefatından önce Apple’ın kurucusu Steve Jobs da çocuklarının yeni iPad ile ilgili ne düşündükleri sorulduğunda şöyle bir cevap vermişti: “Muhtemelen hiçbir şey düşünmüyorlar çünkü iPad kullanmaları yasak.”

25/05/2017 20:44
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Bill Gates, akıllı telefon, çocuk
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.